نقش بازرسی در پیشگیری از جرائم و تخلفات در نیروهای نظامی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در حقوق و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: PHCONF07_124
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 144
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح اله پرشید

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی ، واحد رامهرمز، دانشگاه آزاد اسلامی ، رامهرمز، ایران

هرمز اسدی کوه باد

گروه حقوق، واحد رامهرمز، دانشگاه آزاد اسلامی ، رامهرمز، ایران

چکیده

زمینه و هدف: نیروهای نظامی می بایست از نظم و انضباط مناسبی برخوردار باشند و تخلفات و جرائم می تواند به بدنه آنها صدمه وارد سازد به همین منظور پیشگیری از وقوع جرم در نیروهای نظامی امری اجتناب ناپذیر است . در وقوع جرایم نظامی عوامل درون سازمانی (علل مدیریتی ، ساختاری، محیطی و تقنینی و مقرراتی ) که منشا آن در داخل نیروهای نظامی است و عوامل برون سازمانی (علل فردی، خانوادگی ، اقتصادی و تقنینی و مقرراتی ) که مربوط به خارج از مجموعه نیروهای نظامی می باشند تاثیر بسزایی دارد. برای کاهش و پیشگیری از جرایم نظامی ، بازرسی و نظارت امری بدیهی است و باید از طریق سیاست گذاری اصولی ، اعمال مدیریت صحیح ، ارتقاء فرهنگ و آموزش عمومی ، گزینش و تعیین صلاحیت ها، توجه به منزلت و معیشت نیروهای نظامی و نظارت و کنترل پرسنل به پیشگیری از جرایم در نیروهای نظامی اقدام کرد.روش شناسی : پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر نوع پژوهش توصیفی -تحلیلی است که با استفاده از منابع کتابخانه ای، مطالب جمع آوری و تحلیل شدند.یافته ها و نتایج : از میان انواع پیشگیری ، پیشگیری کیفری نمی تواند متناسب با اهداف و وظایف سازمان باشد؛ ولی در راستای تحقق بخشیدن به امر پیشگیری کیفری از وقوع جرم، به خصوص در مرحله تعقیب و شروع تعقیب کیفری سازمان نقش قابل توجهی را ایفاء می کند .در این پژوهش به جرایمی که توسط نیروی های نظامی انجام می گیرد و چگونگی پیشگیری از جرایم توسط سازمان بازرسی می پردازیم .

کلیدواژه ها

پیشگیری از جرم، نیروی نظامی ، سازمان بازرسی کل کشور، پیشگیری وضعی ، پیشگیری اجتماعی ، پیشگیری کیفری، نظارت و بازرسی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.