درد یا درمان آسیب شناسی کاربرد نظریه های ادبی در تحقیقات معاصر
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: ششمین همایش پژوهشهای ادبی
- کد COI اختصاصی: LRC06_087
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1018
نویسندگان
استادیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه گلستان
چکیده
اقبال و توجه به نظریه های ادبی ای چون ساختارگرایی، هرمنوتیک مدرن، تبارشناسی و... امروزه چنان رایج است که تعداد بسیاری از مقالات و تحقیقات ادبی معاصر نام یکی از این نظریه ها را در عنوان خود دارند؛ این پذیرش عمومی را حتی می توان در مقالات و آثار اساتید سنتی (و نه تنها محققان جوان) نیز می توان مشاهده کرد. این توجه به نظریه، البته نمی تواند بی دلیل باشد؛ ولی همیشه نیز چنین نیست که به کارگیری نظریه ها، گره گشا بوده باشد و بسیار نیز پیش آمده و می آید که آنچه باید درمان باشد، خود درد می شود.چنین به نظر می رسد که آنچه انگیزه اصلی توجه به این نظریه ها می باشد، توانایی و قابلیت آنها در روشن ساختن زوایای پنهانی است که رویکرد سنتی (رویکردی که بزرگانی چون مینوی، قزوینی، اقبال و... آن را به کار بسته اند) ناتوان از نشان دادن آنهاست اما الف: نبود شناخت دقیق و درست نظریه ها ب: بی توجهی به بستر تاریخی و فرهنگی که این نظریه ها در آن بالیده و شکل گرفته اند پ: نادیده گرفتن واقعیت ها ت: انتخاب نادرست نظریه ها (نظریه ها متنوع و بسیارند و در نتیجه نمی توان از یک نظریه برای هر موضوعی سود جست) ث: ناتوانی در ترکیب نظریه ها، سبب می شود تا کاربرد آنها نه تنها سودی نداشته باشد بلکه خود دردی باشد در کنار دیگر دردها.کلیدواژه ها
نظریه های، واقعیت، آسیب شناسی، تحقیقات معاصر، بسترهای تاریخیمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.