امکان سنجی توان قوه مجریه در کاهش بروز جرمهای سایبری و اجتماعی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در حقوق و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: PHCONF07_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 49
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم اصفهانی

کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس ،ایران

چکیده

برآورد مدل های مختلف نشان می دهد که مشکلات اقتصادی مانند بیکاری، تورم، فقر و نابرابری درآمدی احتمال وقوع جرم توسط افراد جامعه را بهطور معنیداری افزایش می دهد. همچنین از سایر متغیرهای موثر بر وقوع جرم، توسعه انسانی و شاخص حکمرانی ، آموزش، تولید داخلی تاثیر منفی بر روی وقوع جرم داشته و رشد جمعیت کشور نیز رابطه مثبت با وقوع جرم داشته است .امروزه نظام های حقوقی کشورها، پیشگیری از جرم را به عنوان رویکردی بهینه و موثر به رسمیت شناخته و در قالب برنامه های متنوع اجرا می نمایند. می توان بیان داشت که مهم ترین اصل در موضوع پیشگیری از جرم، اقدامات غیر کیفری قبل از وقوع آن می باشد.نتایج بیانگر این است که عملکرد وزارتخانه ها و دستگاههای زیرمجموعه دولت تاثیر غیرقابل انکاری در تحقق پیشگیری اجتماعی از جرم قوه مجریه دارد. همچنین به موجب وظایف پیش بینی شده برای دولت در اصول بیست وهشتم تا سی ویکم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، تامین رفاه اجتماعی و حذف بسترهای اجتماعی ارتکاب جرم در حیطه وظایف قوه مجریه قرار گرفته است . برای پاسخگویی به این پرسش ها از روش توصیفی -تحلیلی و مطالعات کتابخانه ای بهره گرفته شده است

کلیدواژه ها

پیشگیری ، جرم، دولت ، نهادهای دولتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.