بررسی تاثیر ویژگی های شخصیتی و مهارت های ارتباطی بر میزان رضایت مندی زناشویی زوجین تازه ازدواج کرده درشهر اردبیل
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در حقوق و روانشناسی
- کد COI اختصاصی: PHCONF07_072
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 189
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مشاوره، دانشگاه محقق اردبیلی ، اردبیل ، ایران.
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مشاوره، دانشگاه محقق اردبیلی ، اردبیل ، ایران.
چکیده
رضایتمندی زناشویی در واقع نگرش مثبت و لذت بخشی است که زن وشوهر از جنبه های مختلف روابط زناشویی دارند. رضایت زناشویی را می توان قضاوتی دانست که افراد متاهل از کیفیت رابطه شان دارند. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر ویژگی های شخصیتی و مهارتهای ارتباطی بر میزان رضایت مندی زناشویی زوجین تازه ازدواج کرده در شهر اردبیل بود. روش مورد استفاده در این پژوهش از نوع توصیفی - همبستگی بود و جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه زوجین تازه ازدواج کرده و مراجعه کننده به مراکز مشاوره در سطح شهر اردبیل تشکلیل می دهند که در سال ۱۴۰۲ می باشند و روش نمونه گیری این پژوهش به صورت تصادفی ساده بود و حجم نمونه با توجه به جامعه آماری برابر با ۱۲۰ نفر انتخاب شدند و به پرسشنامه های (مهارتهای ارتباطی کویین دام، رضایتمندی زناشویی اینریچ و ویژگی های شخصیتی NEOPI-R جواب دادند و در نهایت با نرم افزار SPSS پردازش و تجزیه و تحلیل داده ها انجام شده است . یافته های پژوهش نشان داد که طبق نتایج ابعاد ویژگی های شخصیتی (نوروزگرایی ، برونگرایی ، تجریه پذیری، همسازی و وظیفه شناسی ) و مهارتهای ارتباطی (مهارت گوش دادن، توانایی دریافت و ارسال پیام، بینش نسبت به فرآیند ارتباط، کنترل عاطفی ، ارتباط توام با قاطعیت ) به عنوان متغیرهای پیش بین بر رضایت مندی زناشویی زوجین تازه ازدواج کرده تاثیر مستقیم معنی داری دارد.کلیدواژه ها
ویژگی های شخصیتی ، مهارتهای ارتباطی ، رضایت مندی زناشویی ، ازدواج، شهر اردبیلمقالات مرتبط جدید
- تفاوت رویکرد اسلام و نظریه پردازان پست مدرن به مفهوم حقیقت دینی
- نظام انسان شناسی در اندیشه آیت الله مصباح یزدی (ره)
- تحلیل تطبیقی تصرف عدوانی و خلع ید در چارچوب آیین دادرسی ایران
- پژوهشی تدبری در کاربرد اسم جلاله«الله » در قرآن کریم با رویکردی درونقرآنی
- زیست مادرانگی در کشاکش نقشهای چندگانه: بازخوانی نقش مادر شاغل در پرتو آموزههای رضوی و روانشناسی معاصر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.