تاثیر جهت نامشروع در اسناد تجاری در حقوق ایران
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در حقوق و روانشناسی
- کد COI اختصاصی: PHCONF07_022
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 568
نویسندگان
دانشجوی دکتری حقوق خصوصی دانشگاه ازاد اسلامی واحد گرگان
کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه ازاد اسلامی واحد دامغان
کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه ازاد اسلامی واحد ازادشهر
چکیده
برای انعقاد صحیح هر عقدی شرایط الزام آور و ضروری وجود دارد که ماده ۱۹۰ قانون مدنی از آن به عنوان شرایط اساسی صحت معاملات یاد کرده است .یکی از این شرایط که در بند ۴ ماده ۱۹۰ آمده جهت معامله است . برای نامشروع بودن جهت معامله لازم است که اولا این قصد و منظور در قرارداد ذکر شود و ثانیا آن هدف مغایر با قانون ، شرع یا اخلاق حسنه باشد.البته بدیهی است که چه متعاملین چه وکلای آنان در تنظیم قرارداد هیچ گاه انگیزه و هدف خود را تصریح نمی نمایند به خصوص که آن هدف نامشروع هم باشد. اگرچه صدور اسناد تجاری و نقل و انتقالات آن به دلیل وجود ضمانت اجراهای متعدد، اعتبار این اسناد و بازپرداخت وجوه آن را تضمین می نماید ولی در برخی از موارد خاص که این اسناد به جهات خاصی (جهات نامشروع) صادر می گردند اعتبار و اصالت اولیه خود را از دست می دهند که در نظام حقوقی ایران با توجه به اینکه مقررات خاصی در راستای صدور سند به جهت نامشروع در حقوق تجارت ایران پیش بینی نگردیده است در این تحقیق با استناد به اصول و قواعد حقوقی و مقررات خاص قانون مدنی ، به اثار جهت نامشروع بر اسناد تجاری پرداخته و راهکارهایی را در راستای مرتفع نمودن ابهامات موجود بیان گردیده است .کلیدواژه ها
جهت نامشروع - اسناد تجاری - حقوق ایرانمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.