بررسی ساختار خود اجرایی قراردادهای هوشمند در اجرای تعهدات قراردادی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در حقوق و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: PHCONF07_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 72
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحیم مختاری

استادیار حقوق خصوصی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شیراز

هادی زارع

دانشجوی دکتری حقوق خصوصی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شیراز

چکیده

شاید بتوان گفت قراردادهای هوشمند بزرگترین دستاورد فناوری بلاکچین بوده است . اما آنچه موجب شده است این قراردادها از اهمیت بیشتری برخوردار باشند ساختار خوداجرایی این قراردادها می باشد. درواقع قراردادهای هوشمند به واسطه این ساختار توانایی آن را دارند که به صورت رمزنگاری و با منطق شرطی اگر- سپس بسیاری از تعهدات قرادادی همچون انتقال اموال را به طور خودکار اجرا نمایند. به همین دلیل استفاده از این قراردادها در نظام حقوقی ما می تواند فوایدی همچون افزایش دقت و شفافیت ، صرفه جویی در زمان و هزینه و افزایش امنیت ، اعتماد را ایجاد نماید؛ که موجب می گردد نظام حقوق قراردادی ما را تا حد بسیار زیادی از چالش های حقوقی موجود همچون اشتباه، تدلیس ، جعل ، معاملات فضولی و ... رها نماید.

کلیدواژه ها

بلاکچین ، قراردادهوشمند، خوداجرایی ، واسطه ، امضای دیجیتال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.