بررسی شیوع استرس، افسردگی، اضطراب و عوامل مرتبط با آن در سربازان وظیفه ساکن آسایشگاه های تهران در دوران همه گیری کووید-۱۹

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه ابن سینا، دوره: 25، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SINA-25-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 41
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد آوخ

School of Aerospace and Subaquatic Medicine, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran

محمدرضا کاظمی

School of Medicine, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran

سیمین تاج شریفی فر

Department of Health in Disasters and Emergencies, School of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran

محمدحسن کاظمی گلوگاهی

School of Medicine, Infectious Diseases Research Center, , Tehran, Iran

لیلا گنابادی نژاد

Cognitive Science and Behavioral Research Center, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran

چکیده

زمینه و اهداف: همه گیری کووید­۱۹ منجر به افزایش شیوع اختلالات روانشناختی شده است. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت شیوع استرس، افسردگی، اضطراب و عوامل مرتبط با آن در سربازان وظیفه ساکن آسایشگاه های تهران در دوران همه گیری کووید­۱۹ انجام گرفت. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی، ۳۸۴ سرباز مقیم آسایشگاه در یگان های آموزشی نیروهای زمینی، هوایی و پدافند ارتش جمهوری اسلامی ایران در شهر تهران بررسی شدند. جهت جمع آوری داده ها از فرم اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه DASS-۲۱ استفاده شد. یافته ها: میانگین سنی سربازان مشارکت کننده در این پژوهش ۲.۳۷±۲۰.۰۹ سال بود. نتایج نشان داد میانگین نمره کسب شده سربازان برای افسردگی، اضطراب و استرس به ترتیب ۶.۱۲±۵.۴۳، ۵.۶۷±۹.۹۳ و ۶.۷۹±۱۶.۳۱ بود. همچنین ۴% سربازان افسردگی شدید و بسیار شدید، ۱۷.۲% اضطراب شدید و بسیار شدید و ۸.۹% استرس شدید و بسیار شدید داشتند. نتیجه گیری: در طول زمان همه گیری کووید-۱۹ شاهد کاهش سلامت روان افراد مختلف جامعه و به ویژه سربازان ساکن آسایشگاه ها بودیم؛ لذا مسئولین مربوطه در یگان های آموزشی می توانند نسبت به انجام مداخلات مقتضی نظیر روان درمانی حمایتی-گروهی اقدام نمایند.

کلیدواژه ها

Stress, Anxiety, Depression, Covid-۱۹, Soldier, استرس, اضطراب, افسردگی, کووید-۱۹, سرباز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.