تحلیلِ روایتِ مرگ بونصرِ مشکان در تاریخ بیهقی با استفاده از رویکردهای تأویل گرایانه
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: ششمین همایش پژوهشهای ادبی
- کد COI اختصاصی: LRC06_069
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1042
نویسندگان
استادیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه زابل
استادیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه زابل
دانشجوی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه زابل
چکیده
قید و بندهای جامعه استبدادی زمان بیهقی در متن تاریخ او به صورت پیچشها و تناقضهای معنایی آشکار میشود که متن را سرشار از مقاصد ناگفته و گفتههای کنایی میسازد. دریافتن معنای حقیقی متن تاریخ بیهقی، بدون تحلیل این پیچشهای معنایی امکان پذیر نمیباشد. پیچیدگی و ابهام در تاریخ بیهقی از آن رو وجود دارد که بیهقی تاریخ نگاری است که سعی در بیان حقایق دارد و از سویی از بیان مستقیم این حقایق، احساس خطر میکند. تضاد و تناقضِ میانِ دیدگاهِ علمی و منطقی بیهقی به تاریخنگاری و شرایطِ استبدادی جامعه که ما از آن به عنوانِ بافتِ متن یاد میکنیم در متنِ تاریخ بیهقی، به صورتِ پیچشها و تناقضهای روایی و معنایی آشکار میشود. این امر سبب میگردد خواننده در دریافتِ معنای متن دچار اشکال شود و به ناچار به تأویل و تحلیلِ متن روی بیاورد. در این مقاله، به تحلیلِ روایتِ مرگِ بونصرِ مشکان در تاریخ بیهقی با استفاده از رویکردِ تأویل گرایانه پرداخته می شود تا برخی از حقایقِ پنهان شده در متن و جنبه هایی از شیوه ویژه تاریخنگاری بیهقی آشکار گردد. این مقاله، پیشنهادی است برای سود جستن از راهکارهای تأویل گرایانه جهتِ دریافتنِ معنای متن و حقایقِ پنهان شده در تاریخ بیهقی.کلیدواژه ها
تاریخ بیهقی، تأویل، بافتِ استبدادی، متنِ انتقادی، بونصر مشکانمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.