ارائه الگو نقش مساجد در سبک زندگی اخوت مدار واعتباریابی آن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی
  • کد COI اختصاصی: IUCC37_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 48
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ستاره موسوی

چکیده

هدف از تحقیق حاضر ارائه الگو نقش مساجد در سبک زندگی اخوت مدار بود که برای این منظور از روش تحقیق تحلیل مضمون استفاده شد. تبیین مولفه های سبک زندگی در دو مرحله صورت گرفت. در مرحله اول، مولفه های تاثیر گذار مرتب از آیات قرآن و متون استخراج شد که در هشت حوزه اعتقادی، اخلاقی، دینی، زیستی، آموزشی، اجتماعی سیاسی، اقتصادی حرفهای و هنری زیباشناختی و متناسب با ابعاد حیات طیبه تفکیک شدند. در بخش دوم، فعالیتهای تربیتی از متون مرتب استخراج و با توجه به مبانی اساسی تربیت در پنج حوزه هستی شناختی (با وظایف اعتقادی)، انسان شناختی (با وظایف زیستی، اخلاقی و اجتماعی سیاسی)، معرفت شناختی (با وظایف علمی آموزشی و شغلی حرفه ای)، ارزش شناختی (با وظایف زیبایی شناسی و هنری) و دین شناختی (با وظایف دینی) دسته بندی شدند. وظایف مساجد بر اساس مولفه های اسلامی ایرانی از جنبه هستی شناختی شامل وظایف اعتقادی شناخت هستی و منشا آن است. از جنبه انسان شناختی شامل وظایف زیستی سلامت جسم و روح، وظایف اخلاقی اراده و اختیار، خداشناسی و کمال جویی، تکوین همه جانبه هویت و وظایف اجتماعی و سیاسی حفظ وحدت، آداب اجتماعی، احسان و احترام به دیگران، رعایت آداب معاشرت، ایفای نقش دولت و مشارکت همه نهادها است. از جنبه معرفت شناختی شامل دو حیطه وظایف آموزشی و علمی علم آموزی و توسعه آن، اندیشه ورزی، تقویت شناخت، هدایت گری معلم، مشارکت خانواده و تقویت جایگاه مدرسه و وظایف شغلی و حرفهای مساوات، اشتغال و کارآفرینی، عدالت اقتصادی و مدیریت منابع مالی میباشد. وظایف ارزش شناختی مساجد شامل حیطه هنری الهام از زیبایی طبیعت، کرامت انسان، عدالت ورزی، ارج گذاری به هنر و تقویت اوقات فراغت است. و از جنبه دین شناختی نیز وظایف دینی عبادت، ایمان به خداوند، پیامبران و آخرت و دینداری را در بر میگیرد. الگو پیشنهادی دارای اعتبار است.

کلیدواژه ها

مساجد، سبک زندگی،اخوت، حیات طیبه، الگو، اعتبار.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.