تحلیل اثر تولید توان بادی روی پایداری گذرای سیستم های قدرت

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی و مدیریت انرژی، دوره: 13، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_ENERGY-13-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 56
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهریار عباسی

گروه مهندسی برق و کامپیوتر، دانشکده فنی و حرفه ای استان کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

حمیدرضا شعبانی

گروه مهندسی برق، دانشکده مهندسی برق، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

محسن کلانتر

گروه مهندسی برق، دانشکده مهندسی برق، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

چکیده

به دلیل افزایش نفوذ تولید تجدیدپذیر در سیستم های قدرت و پیچیده شدن موضوع کنترل و حفاظت این سیستم ها، ارزیابی پایداری گذرای آن ها به چالش مهمی تبدیل شده است. هدف این مقاله، تحلیل اثر نفوذ تولید توان بادی روی پایداری گذرای سیستم های قدرت است. در ابتدا، مبدل های ژنراتور القایی دوسو تغذیه (DFIG) در مد کنترل حلقه بسته بررسی می شوند. برای مبدل سمت روتور کنترل های با جزئیات بیشتری استفاده شده و کنترل های مبدل لینک dc سمت شبکه ایدئال فرض می گردد. سپس براساس تئوری گرشگورین، یک رویکرد جدید برای تنظیم پارامترهای کنترل مبدل ارائه می شود. نتایج شبیه سازی در حالت های مختلف عملکرد موید قابلیت این روش در تنظیم پارامترهای کنترل مبدل است. همچنین به کمک شبیه سازی های انجام شده، اثر افزایش نفوذ تولید توان بادی و تغییر جبران سازی توان راکتیو به کمک DFIG روی پایداری گذرای سیستم قدرت بررسی می گردد. درنهایت، اثر استحکام سیستم قدرت و تغییر پارامترهای DFIG در حضور تولید توان بادی مبتنی بر DFIG روی پایداری گذرا تحلیل شده است. براساس نتایج شبیه سازی، افزایش نفوذ تولید توان بادی در ابتدا منجر به بهبود و درنهایت، تضعیف پایداری گذرای سیستم های قدرت می شود. درواقع، این مقاله دیدگاه تخصصی و ارزشمندی را به سرمایه گذاران و بهره برداران سیستم های قدرت در حضور تولید توان بادی از منظر پایداری گذرا ارائه می نماید.

کلیدواژه ها

پایداری سیستم قدرت, ژنراتور القایی دوسو تغذیه (DFIG), کنترل حلقه بسته, منابع انرژی تجدیدپذیر, مبدل الکترونیک قدرت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.