تاثیر ورود رمز پول به عنوان جانشینی برای پول رایج در یک مدل DSGE برای اقتصاد ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله سیاست گذاری اقتصادی، دوره: 14، شماره: 27
  • کد COI اختصاصی: JR_EPYA-14-27_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 102
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه فرزین

دانشجوی دکتری اقتصاد، دانشگاه تربیت مدرس

کاظم یاوری

استاد اقتصاد، دانشگاه یزد

رضا نجارزاده

دانشیار اقتصاد، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

یکی از واژه هایی که در زندگی عصر حاضر به گوش می خورد، ارز دیجیتال است. ارز دیجیتال یکی از اجزای سیستم مالی غیر متمرکز جهت تسهیل مبادلات اقتصادی است که دست واسطه ها مثل بانک را تا حد ممکن از معاملات کوتاه می کند. یکی از اهداف رمزپول ها این بود که به مردم قدرت کنترل پول را بدهند و به بیان ساده واسطه ها (مثل بانک ها) را حذف کند. علی رغم ایجاد رمز پول ها و گسترش مبادلات این نوع ارزها هنوز ردپایی از این تکنولوژی جدید در مدل های اقتصادی از جمله مدل های مالی- پولی دیده نشده است. بنابراین هدف از این پژوهش بررسی این موضوع است که ورود رمزپول چه دلالت هایی بر اقتصاد خواهد داشت که برای تحقق هدف پژوهش از روش ورود رمز پول به مدل های DSGE استفاده خواهد شد. نتایج نشان می دهد که یک اثر جانشینی قوی بین مانده حقیقی پول رایج و مانده حقیقی رمز پول در پاسخ به فناوری، ترجیحات و شوک های سیاست پولی وجود دارد. علاوه بر این مقایسه نتایج حاصل از پژوهش افزایش در تولید و تورم زمانی که رمزپول در مبادلات وجود نداشته باشد نسبت به زمانی که رمزپول در مبادلات وجود داشته باشد، بیشتر است. این امر نشان از وجود تورم بیشتر در زمان عدم وجود رمزپول است.

کلیدواژه ها

بلاک چین, رمز پول, بیت کوین, مدل DSGE

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.