مقایسه اثربخشی "درمان تصویرسازی ارتباطی" و "درمان روابط موضوعی" بر احساس انسجام و خودتنظیمی در زنان دارای طلاق های مکرر شهر تهران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله مدیریت ارتقای سلامت، دوره: 13، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JHPM-13-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 59
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژگان حضرت زاده

Islamic Azad University

ابراهیم علیزاده موسوی

Islamic Azad University

سیدحسین میرزایی

Islamic Azad University

چکیده

مقدمه: توجه به مسائل روانشناختی در زنان دارای طلاق مکرر حائز اهمیت است. مطالعه حاضر باهدف مقایسه اثربخشی "درمان تصویرسازی ارتباطی" و "درمان روابط موضوعی" بر احساس انسجام و خودتنظیمی در زنان دارای طلاق های مکرر شهر تهران انجام شد. روش کار: پژوهش حاضر به روش به نیمه تجربی با پیش آزمون - پس آزمون، پیگیری (۳۰ روزه) و گروه کنترل صورت گرفت. جامعه آماری مطالعه حاضر شامل زنان دارای طلاق های مکرر شهر تهران بودند که به سبب پیامدهای روانشناختی حاصل از طلاق های مکرر به مراکز مشاوره روانشناختی شهر تهران در سال ۱۴۰۰ مراجعه کرده بودند. از بین ۱۸۷ تن مراجعه کننده، ۳۶ تن به روش نمونه گیری هدفمند و در دسترس انتخاب شدند. سپس به روش تصادفی ساده به روش قرعه کشی در گروه های مداخله اول و دوم و گروه کنترل جایگزین شدند (هر گروه ۱۲ تن). ابزار پژوهش شامل: پرسشنامه جمعیت شناختی، "مقیاس احساس انسجام" (Sense of Coherence Scale) و "پرسشنامه خودتنظیمی" (Self -Regulation Questionnaire) بودند. روایی محتوا و روایی صوری به روش کیفی و پایایی به روش همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفا کرونباخ اندازه گیری شد. شرکت کنندگان در گروه "درمان تصویرسازی ارتباطی" و در گروه "درمان روابط موضوعی" نیز طی ۱۰ جلسه ۹۰ دقیقه ای تحت درمان قرار گرفتند. گروه کنترل درمان را پس از اتمام پژوهش دریافت کردند. داده ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس نسخه ۲۰ تحلیل شدند. یافته ها: نتایج تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر اندازه گیری نشان داد که "درمان تصویرسازی ارتباطی" و "درمان روابط موضوعی" برافزایش احساس انسجام و خودتنظیمی در زنان دارای طلاق های مکرر اثربخش بوده است. (P< ۰/۰۱) نتیجه گیری: "درمان تصویرسازی" و "درمان روابط موضوعی" برافزایش احساس انسجام و خودتنظیمی در زنان دارای طلاق های مکرر اثربخش بوده است. لذا به درمانگران، مشاوران ازدواج و مشاوران خانواده پیشنهاد می شود که با به کارگیری "درمان تصویرسازی ارتباطی" و "درمان روابط موضوعی" در زنان دارای طلاق مکرر، تعارضات آن ها را کاهش دهند.

کلیدواژه ها

Imago Relationship Therapy”, Object RelationsTherapy, Sense of Coherence, Self-Regulation, درمان تصویرسازی ارتباطی, درمان روابط موضوعی, احساس انسجام, خودتنظیمی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.