مقایسه کارایی روش های برآورد تلفات در شبیه سازی فرایند بارش رواناب حوضه ی آبخیز کارون۳

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله مهندسی منابع آب، دوره: 6، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_WEJMI-6-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 38
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هما رزمخواه

دانشجوی دکترای هیدرولوژی، دانشکده علوم و مهندسی آب، دانشگاه شهید چمران اهواز

علی محمد آخوندعلی

هیات علمی دانشکده علوم و مهندسی آب، دانشگاه شهید چمران اهواز

بهرام ثقفیان

هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

فریدون رادمنش

هیات علمی دانشکده علوم و مهندسی آب، دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

با توجه به تاثیر بارز روش تلفات نفوذ در عملکرد شبیه بارش-رواناب به منظور کاهش خطا و واریانس ویژگی­های سیلاب، و در پیامد آن، افزایش دقت و کارایی طراحی­های مبتنی بر خصوصیات استخراجی سیلاب حاصل از شبیه بارش-رواناب، نظیر حجم رواناب، بده ی اوج و زمان رسیدن به آن، عملکرد شبیه های نفوذ سازمان حفاظت خاک آمریکا، گرین و امپت، تلفات اولیه ی-مقدار ثابت، نسبت ثابت، نمایی و شبیه دربردارنده ی شرایط رطوبتی خاک در شبیه سازی بارش–رواناب حوضه ی آبخیز کارون ۳ با کاربرد نرم افزار HEC-HMS مورد مقایسه قرار گرفتند. نتایج روش دربردارنده ی شرایط رطوبتی خاک را با بیش­ترین میانگین ضریب ناش- ساتکلیف ۰.۸۱ در واسنجی و ۰.۶۹ در ارزیابی، برتر از سایرین نشان داد. این شبیه از کمترین مجموع مربعات خطای وزنی ۱۴۸ و ۱۴۳ در واسنجی و ارزیابی برخوردار بود. شبیه های سازمان حفاظت خاک آمریکا و نسبت ثابت در رده­های بعدی قرار گرفتند. مقایسه ی متغیرهای کلیدی شبیه سازی شده با مقادیر مشاهداتی نشان داد که روش دربردارنده ی شرایط رطوبتی خاک از کمترین درصد خطای شبیه سازی حجم، بده ی اوج در واسنجی، و ارزیابی برخوردار است. مدل سازمان حفاظت خاک آمریکا در شبیه سازی بده ی اوج در ارزیابی با دربردارنده ی شرایط رطوبتی خاک برابری کرد، اما تلفات اولیه ی-مقدار ثابت، و گرین و امپت در زمان رسیدن به بده ی اوج برتر بودند.

کلیدواژه ها

سازمان حفاظت خاک آمریکا, گرین و امپت, تلفات اولیه-مقدار ثابت, نمایی, دربردارنده ی شرایط رطوبتی خاک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.