بررسی کاربرد بلاک چین و قرارداد هوشمند، چالش ها و چشم انداز آن در صنایع معماری، مهندسی، ساخت و ساز و بهره برداری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی حقوق ساخت
  • کد COI اختصاصی: ICLC04_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 89
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فائزه فخاران

پژوهشگر

حمیدرضا قاسمی راد

پژوهشگر

الهام علی کرمی

پژوهشگر

سپیده فتحی

پژوهشگر

چکیده

فناوری بلاک چین به عنوان یک نیروی دگرگون کننده در صنایع معماری، مهندسی، ساخت و ساز و بهره برداری AECO پدیدار شده است تا چالش های طولانی مدت مانند پراکندگی، ناکارآمدی و عدم شفافیت را مرتفع سازد. این مقاله با تمرکز بر ادغام قراردادهای هوشمند و بلاک چین در AECO، مروری بر وضعیت فعلی و چشم انداز آینده ارائه می دهد. قراردادهای هوشمند، که توسط فناوری بلاک چین پشتیبانی می شوند، تغییرات زیادی در صنایع مختلف ایجاد کرده اند. این مقاله به بررسی مبانی، برنامه ها، چالش ها و چشم انداز آینده قراردادهای هوشمند می پردازد. مزایای بالقوه، از جمله افزایش همکاری، شفافیت و امنیت، همراه با چالش های مرتبط با حریم خصوصی داده ها، قابلیت همکاری، و پذیرش ذینفعان بررسی می شود و با پرداختن به چالش های ریشه دار مانند پراکندگی و ناکارآمدی، مزایای کلیدی مانند افزایش همکاری، شفافیت و امنیت را برجسته می کند. سپس جهت های تحقیقاتی آتی و چالش ها با تاکید بر نیاز به مطالعات تجربی، تحقیقات خاص ذینفعان، تشریح شده است.

کلیدواژه ها

قرارداد هوشمند،بلاکچین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.