بررسی ارتباط اضطراب ناشی از ابتلا به کرونا با عملکرد شغلی کارکنان بهداشتی استان چهارمحال و بختیاری

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات نظام سلامت، دوره: 20، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_HSR-20-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 61
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم آقایی بروجنی

Department of Health Education and Promotion, School of Health, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran

فاطمه رضائی نده

MSc Student, Student Research Committee AND Department of Health Education and Promotion, School of Health, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran

مریم نصیریان

Associate Professor, Department of Epidemiology and Biostatistics, School of Health, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran

چکیده

مقدمه: ویروس کرونا اولین بار در ماه دسامبر سال ۲۰۱۹ در ووهان چین شناسایی گردید و به سرعت در سطح جهان گسترش یافت و به یکی از بحران های اصلی سلامت تبدیل شد. با گسترش کرونا، کارکنان بهداشتی در تمام نقاط جهان با تغییر ناگهانی در نقش های مراقبتی مواجه شدند که این امر باعث ایجاد اضطراب در آن ها شد. پژوهش حاضر با هدف بررسی اضطراب ناشی از ابتلا به کرونا و ارتباط آن با عملکرد شغلی کارکنان بهداشتی در دوره پاندمی کرونا انجام شد. روش ها: این مطالعه از نوع مقطعی بود که با روش نمونه گیری خوشه ای، بر روی ۷۳۰ نفر از کارکنان شبکه بهداشتی استان چهار محال و بختیاری در سال ۱۴۰۰ انجام گردید. داده ها با استفاده از پرسش نامه های اضطراب ناشی از ابتلا به کرونا و عملکرد شغلی Paterson (Job performance questionnaire) جمع آوری شد. جهت بررسی همبستگی بین نمره اضطراب و عملکرد شغلی، از ضریب همبستگی و تحلیل های Linear regression و Multiple regression استفاده شد. در نهایت، داده ها در نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: میانگین نمره اضطراب ناشی از کرونا و عملکرد شغلی به ترتیب ۴۴/۱۱ ± ۰۸/۳۱ و ۴۱/۷ ± ۳۳/۵۴ به دست آمد. با افزایش نمره اضطراب ناشی از کرونا، عملکرد شغلی کارکنان بهداشتی به طور معنی داری کاهش یافت که بعد از کنترل اثر متغیرهای مخدوش کننده، این تاثیر معنی دار نبود. نتیجه گیری: با توجه به تاثیر منفی اضطراب ناشی از ابتلا به کرونا بر عملکرد شغلی کارکنان بهداشتی، برنامه ریزی در خصوص کاهش اضطراب کارکنان بهداشتی در دوران پاندمی بیماری های عفونی جهت افزایش عملکرد شغلی آن ها ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

COVID-۱۹, Anxiety, Work performance, Health personnel, کووید ۱۹, اضطراب, عملکرد شغلی, کارکنان بهداشتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.