بررسی رابطه ی اختلالات بالینی و سبک های فرزندپروری با وابستگی به بازی های کامپیوتری در دانش آموزان متوسطه ی اول شهر نی ریز

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه فناوری و دانش پژوهی در تعلیم و تربیت، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_TEDU-3-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 46
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر رضایی فرد

استادیار، دانشگاه فرهنگیان شهید بهشتی، اقلید، ایران.

راضیه حسینی

کارشناس ارشد، گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد، فیروزآباد، ایران.

باهره خیرخواه

کارشناس ارشد، گروه مدیریت، دانشگاه آزاد، نی ریز، ایران.

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه ی اختلالات بالینی و سبک های فرزندپروری با وابستگی به بازی های کامپیوتری در دانش آموزان متوسطه ی اول شهر نی ریز بود. این پژوهش برحسب هدف، کاربردی و برحسب شیوه ی گردآوری داده ها، توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه ی آماری شامل دانش آموزان مقطع متوسطه ی اول شهرستان نی ریز (۹۹۰ نفر) در سال ۱۴۰۳-۱۴۰۲ بود که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای مرحله ای تعداد ۱۰۰ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از آزمون SCL-۹۰-R، پرسشنامه ی سبک های فرزندپروری دیانا بامریند (۱۹۷۱)  و  پرسشنامه ی وابستگی به بازی های رایانه ای آنتوران (۲۰۰۸) استفاده شد. در تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام استفاده شد. نتایج نشان داد بین اختلالات بالینی با وابستگی دانش آموزان به بازی های کامپیوتری رابطه ی مثبت و معنی داری وجود دارد. بین سبک های فرزندپروری قاطعانه با وابستگی دانش آموزان به بازی های کامپیوتری رابطه ی منفی و معنی دار و بین سبک های فرزندپروری مستبدانه و سهل گیرانه با وابستگی دانش آموزان به بازی های کامپیوتری رابطه ی مثبت و معنی داری وجود دارد. همچنین شکایت جسمانی، اضطراب، روان رنجوری و توافق پذیری به عنوان قوی ترین متغیرها برای پیش بینی وابستگی دانش آموزان به بازی های کامپیوتری بودند.

کلیدواژه ها

اختلالات بالینی, سبک های فرزندپروری, وابستگی به بازی های کامپیوتری, دانش آموزان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.