بررسی اثربخشی یادگیری تلفیقی و آموزش حضوری بر خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان در کلاس های چندپایه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ماهنامه پیشرفت های نوین در روانشناسی، علوم تربیتی و آموزش و پرورش، دوره: 6، شماره: 69
  • کد COI اختصاصی: JR_JONAP-6-69_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 76
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا جامه بزرگ

استادیار گروه تکنولوژی آموزشی و دبیر هسته پژوهشی بومی سازی، طراحی و تولید رسانه های آموزشی دیجیتال بر اساس فرهنگ ایرانی اسلامی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

عبدالله محمودی

کارشناس ارشد تکنولوژی آموزشی، گروه تکنولوژی آموزشی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

چکیده

پیشینه و اهداف: بسط و گسترش آموزش و توسعه فرایند های یاددهی و یادگیری، از مهم ترین مسائلی است که از دیر باز، اندیشه و تفکرات پژوهشگران نظام تعلیم و تربیت را به خود مشغول کرده است. توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات، جریان آموزش و یادگیری را در زندگی انسان محتول کرده است. به نحوی که تغییر و تحول در مفاهیم آموزش و پرورش، نقش معلم، روش های یاددهی، مواد آموزشی، رویکردهای ارزشیابی و تعامل معلم با دانش آموزان، به کاربست این اطلاعات و ارتباطاعات وابسته است. هدف از این پژوهش مقایسه اثربخشی آموزش تلفیقی و حضوری بر خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان در کلاس های چندپایه است. روش ها : روش پژوهش حاضر از نوع طرح شبه آزمایشی می باشد. جامعه آماری این پژوهش، دربردارنده کلیه دانش آموزان مقطع ابتدایی که در مدارس چندپایه شهرستان جویبار در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ مشغول به تحصیل هستند می باشد. باتوجه به جامعه پژوهش حاضر، تعداد ۲۶۴ نفر از این افراد از طریق نمونه گیری در دسترس به صورت تصادفی بر اساس روش نمونه گیری کوکران انتخاب شدند. یافته ها: یافته ها نشان می دهد در پیش آزمون بین خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان کلاس های چندپایه در دو گروه تلفیقی و حضوری تفاوت معناداری مشاهده نمی شود، ولی در پس آزمون میان خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان کلاس های چندپایه در دو گروه تلفیقی و حضوری تفاوت معناداری مشاهده می شود. نتیجه گیری: براساس یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که چنانچه آموزش تلفیقی به شکل صحیح اجرا شود می تواند بر خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان تاثیر مثبتی بر جای بگذارد.

کلیدواژه ها

آموزش تلفیقی، آموزش حضوری، خودکارآمدی تحصیلی، کلاس معکوس، کلاس های چندپایه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.