تبیین مولفه های سبک زندگی ایرانی- اسلامی خانواده کارکنان پایور نیروهای مسلح مبتنی بر توصیه ششم بیانیه گام دوم انقلاب (مطالعه موردی ارتش جمهوری اسلامی ایران)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات بین رشته ای دانش راهبردی، دوره: 13، شماره: 53
  • کد COI اختصاصی: JR_SMSN-13-53_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 146
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم ایجابی

عضو هیئت علمی دانشگاه فرماندهی و ستاد آجا

امیر نیازمند

عضو هیئت علمی دانشگاه فرماندهی و ستاد آجا

صادق سردارآبادی

کارشناس ارشد مدیریت دفاعی، دانشگاه فرماندهی و ستاد آجا

چکیده

پژوهش حاضر با هدف شناسایی مولفه های سبک زندگی ایرانی- اسلامی خانواده کارکنان پایور نیروهای مسلح مبتنی بر توصیه ششم بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی انجام شده است. سوال اصلی مقاله "مولفههای سبک زندگی ایرانی – اسللامی خانوادههای نیروهای مسلح کدامند؟" میباشد. نوع تحقیق کاربردی، روش تحقیق توصیفی و رویکرد تحقیق آمیخته(کمی- کیفی) میباشد. جامعه آماری شامل ۴۸۰ نفر از صاحب نظران و کارشناسان آشنا به حوزه سبک زندگی ایرانی- اسلامی، حداقل دارای مدرک کارشناسی با حداقل ۱۵ سال سابقه خدمت، ساکن در کوی های سازمانی که به دلیل مشخص بودن حجم آن ها بر اساس فرمول کوکران، حجم نمونه به تعداد ۲۱۴ نفر برآورد شد. روش جمع آوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای (بیانات مقام معظم رهبری و اسناد و مدارک معتبر) و میدانی (پرسشنامه محقق ساخته) میباشد. پایایی پرسشنامه از طریق ضریب آلفای کرونباخ برابر با ۰.۸۵۶ تایید گردید. پس از تجزیه وتحلیل آمیخته داده ها نتایج حاصل بیان گر این واقعیت است که از دیدگاه مخاطبان مهم ترین مولفه سبک زندگی ایرانی- اسلامی خانواده کارکنان پایور ارتش جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در بین مولفههای مطرح شده در بعد اجتماعی دو مولفه پایبندی به خانواده (با میانگین ۴.۲۳۴ و آماره آزمون ۴۴.۸۲۹) و مولفه رعایت حقوق عمومی (با میانگین ۴.۱۴۴ و آماره آزمون ۴۲.۵۱۴) در رتبههای اول و دوم و در بعد فردی دو مولفه راست گویی و صداقت (با میانگین ۳.۷۷۲ و آماره آزمون ۲۷.۱۵۳) و مولفه اهمیت دادن به سلامتی (با میانگین ۳.۷۳۵ و آماره آزمون ۲۸.۷۵۳) به ترتیب در رتبه های سوم و چهارم قرار گرفتند.

کلیدواژه ها

سبک زندگی, ایرانی اسلامی, خانواده, بیانیه گام دوم انقلاب, نیروهای مسلح

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.