بهبود عملکرد رشد، فعالیت آنزیم گوارشی، شاخص های بیوشیمیایی و ایمنی سرم در کپور معمولی (Cyprinus carpio ) با پروبیوتیک Bacillus cereus

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان، دوره: 8، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JAPB-8-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 43
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طوبی حیدری صادق

کارشناس ارشد شیلات، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، ایران

احسان احمدی فر

استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، ایران

مریم دادار

استادیار موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج. ایران

نجمه شیخ زاده

دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

چکیده

باکتری های جنس Bacillus به دلیل مقاومت بالا در شرایط محیطی نامناسب، از پروبیوتیک های رایج در آبزی پروری هستند. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات باکتری Bacillus cereus بر عملکرد رشد، فعالیت آنزیم­های گوارشی و شاخص­های بیوشیمیایی و ایمنی سرم در ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) پایه ریزی شد. پس از دوره سازگاری ۱۴ روزه، ماهی ها با میانگین وزن ۷۲/۰±۵۷/۷۰ گرم در ۱۲ وان (۱۵ ماهی در هر وان) توزیع شدند و با جیره پایه (گروه شاهد) و جیره های حاوی پروبیوتیک B. cereus با مقادیر ۱۰۷، ۱۰۸ و ۱۰۹ سلول در گرم تغذیه شدند. پس از ۴۵ روز تغذیه، جیره حاوی بالاترین مقدار پروبیوتیک سبب ایجاد پاسخ بهتر در افزایش وزن، آنزیم های گوارشی تریپسین، آمیلاز و لیپاز، تعداد گلبول سفید و لنفوسیت، آنتی بادی کل، فعالیت لیزوزیم و پروتئاز در مقایسه با جیره شاهد شد (۰۵/۰> P). همچنین، افزایش معنی دار آلبومین، تری گلیسرید و آسپارتات آمینوتراسفراز در مقادیر میانی و بالایی پروبیوتیک مشاهده شد (۰۵/۰> P). بر اساس این نتایج مصرف پروبیوتیک B. cereus، به ویژه به میزان ۱۰۹ سلول در گرم، برای بهبود عملکرد رشد، فعالیت آنزیم­های گوارشی و شاخص های بیوشیمیایی و ایمنی در ماهی کپور معمولی پیشنهاد می شود.

کلیدواژه ها

Bacillus cereus, کپور معمولی, رشد, آنزیم گوارشی, شاخص های بیوشیمیایی, شاخص های ایمنی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.