اثر غلظتهای مختلف کبالت بر رشد، برخی ترکیبات بیوشیمیایی و پروفایل اسیدهای چرب ریزجلبک Isochrysis galbana

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان، دوره: 9، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JAPB-9-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 31
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین اسکندرنیا

دانشجوی دکتری شیلات، گروه شیلات، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مهدی شمسایی مهرجان

دانشیار گروه شیلات، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

هومن رجبی اسلامی

دانشیار گروه شیلات، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مهدی سلطانی

استاد گروه بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

ابوالقاسم کمالی

استاد گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

چکیده

تغییر در غلظت مواد مغذی یکی از راهکارهای موثر در بهبود زیست توده و ارزش غذایی ریزجلبک­ها محسوب می­شود. در مطالعه حاضر اثر غلظت های مختلف کبالت (۰۰۱/۰، ۰۱/۰ (شاهد)، ۱/۰، ۱ و ۱۰ میلیگرم در لیتر) بر تراکم سلولی، کلروفیل های a و b، چربی، پروفایل اسیدهای چرب، عددهای یدی و صابونی ریزجلبک Isochrysis galbana به مدت دو هفته مورد بررسی قرار گرفت. افزودن ۰۰۱/۰ میلی­گرم در لیتر کبالت موجب بهبود معنی­دار در کلروفیل هایa  (۲۱۱۸/۳ میلیگرم در لیتر) و b (۰۰۱/۲ میلیگرم در لیتر)، محتوای چربی (۰۹/۲۴  درصد) و پروتئین (۹۱/ ۵۳ درصد) در مقایسه با تیمارهای دیگر شد (۰۵/۰P< ). بیشترین میزان اسید چرب اشباع (۸۳/۴۷ درصد) در تیمار ۱۰ میلی گرم در لیتر کبالت مشاهده شد، در حالی که کاهش کبالت تا مقدار ۰۰۱/۰ میلی گرم در لیتر سبب افزایش اسیدهای چرب تک غیراشباع (MUFA) و چند غیراشباع (PUFA) شد. همچنین، بیشترین و کمترین میزان عدد یدی و عدد صابونی نیز به ترتیب در غلظت­های ۰۰۱/۰ و ۱۰ میلیگرم در لیتر کبالت مشاهده شد. به طور کلی، غلظت ۰۰۱/۰ میلی­گرم در لیتر کبالت میزان کلروفیل، محتوای چربی، پروتئین و PUFA ریزجلبک I. galbanaرا ارتقا بخشید، با این وجود تغییر غلظت بهینه کبالت تاثیر منفی بر رشد داشت.

کلیدواژه ها

کبالت, Isochrysis galbana, چربی, اسید چرب, ترکیبات بیوشیمیایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.