بررسی اثرات عصاره ارگوسان پرتوتابی شده بر عملکرد رشد، شاخص های بیوشیمیایی سرم و پاسخ های ایمنی مخاطی پوست در ماهی کاراس معمولی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان، دوره: 9، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JAPB-9-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 38
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین طایفی نصرآبادی

دانشیار گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

مرضیه حیدریه

دانشیار گروه دامپزشکی و علوم دامی، پژوهشکده کشاورزی هسته ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، کرج، ایران

نجمه شیخ زاده

دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

صبا نیک صفت زنده دل

کارشناس ارشد شرکت آبزیان نیل پارس، تهران، ایران

پروین کریمی

دانشجوی دکترای تخصصی، گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

چکیده

مطالعه حاضر به بررسی اثرات عصاره ارگوسان پرتوتابی شده و نشده بر عملکرد رشد، برخی شاخص های بیوشیمیایی سرم و پاسخ­های ایمنی مخاطی پوست در ماهی کاراس معمولی (Carassius carassius) پرداخته است. ماهی­­ها با میانگین وزنی ۳۶/۰±۱۶/۹ گرم در ۹ آکواریوم در سه تکرار توزیع و با جیره­های حاوی ارگوسان پرتوتابی شده به میزان ۳۰ کیلوگری (۱ گرم در کیلوگرم)، ارگوسان پرتوتابی نشده (۱ گرم در کیلوگرم) و جیره فاقد هرگونه افزودنی (شاهد) به مدت ۴۰ روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد که ماهیان تغذیه شده با جیره­های دارای ارگوسان پرتوتابی شده و نشده عملکرد رشد بالاتری در مقایسه با شاهد داشتند (۰۵/۰> P). شاخص­های بیوشیمیایی سرم شامل پروتئین، گلوکز، کلسترول و تری­گلیسرید با مصرف جیره های تیمار در مقایسه با شاهد تغییر نکرد (۰۵/۰< P). فعالیت آنزیم­های گوارشی شامل آلکالین فسفاتاز و پروتئاز در روده با مصرف جیره­های تیمار در مقایسه با گروه شاهد به ویژه در گروه ارگوسان پرتوتابی شده افزایش یافت (۰۵/۰> P). فعالیت لیزوزیم، آلکالین فسفاتاز و پروتئاز در مخاط بافت پوست نیز با مصرف ارگوسان پرتوتابی شده و نشده در مقایسه با گروه شاهد بهبود یافت. این مطالعه پیشنهاد می­کند که مصرف ارگوسان، به ویژه نوع پرتوتابی شده، سبب بهبود کارائی رشد، فعالیت برخی آنزیم­های گوارشی و پاسخ­های مخاطی پوست در ماهی کاراس معمولی می­شود.

کلیدواژه ها

کاراس معمولی, ارگوسان پرتوتابی شده, شاخص های بیوشیمیایی, پاسخ های ایمنی مخاطی پوست

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.