دیدگاه امیر المومنین علی بن ابیطالب در باره نوع لباس و پوشش

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی علوم تربیتی، روانشناسی، مشاوره، آموزش و پرورش
  • کد COI اختصاصی: HEPCONF04_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 124
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید علی محمد حسینی نسب

(دانشگاه فرهنگیان شهیدان پاکنژاد یزد)

چکیده

دین اسلام به عنوان کامل ترین نمونه از بین ادیان خداوند محسوب می شود که توسط آخرین پیامبر، یعنی حضرت محمد مصطفی (ص) به انسان ها ابلاغ شد. ایشان پس از دریافت وحی از طرف پروردگار و به واسطه جبرئیل سخنان خدا را به مردم دوران خود می آموختند و اصحاب خود از جمله امام علی (ع) را موظف به نوشتن آیات الهی می کردند تا این آموزه ها برای آیندگان باقی بماند و مردم از این نشانه ها آگاهی کامل داشته باشند. سفارش و تاکید قرآن و روایات به استفاده صحیح از پوشاک و جامه، به ما یادآوری می کند که شکر داشتن لباس؛ و استفاده صحیح و مناسب از آن یک نعمت وصف نشدنی است که زمینه رشد شخصیت فردی و اجتماعی انسان را فراهم می کند. پوشیدن لباس یکی از نماد های مهم در تمدن بشری و یک عمل اجتماعی است که دین اسلام و بزرگان مکتب حضرت محمد (ص) به جایگاه آن توجه بسیار زیادی داشته اند؛ پس در این مقاله به منظور توصیف ملاک های اسلامی پوشش از دیدگاه امیر المومنین علی (ع) و با روش تحلیل گرایانه می توان دریافت که پوشاک نعمتی از طرف خداوند است که به انسان کرامت و بزرگی می بخشد. انتخاب پوشاک مناسب علاوه بر رسیدن به کمال و جمال در دنیا و سعادت در آخرت؛ سلامت جسم انسان را تضمین می کند

کلیدواژه ها

پوشاک و لباس، قرآن، دین اسلام، امام علی(ع)، نهج البلاغه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.