تاثیر ویژگی های کیفی سود و نوع مدیریت سود در شرکت های ورشکسته بورس

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنگره ملی تازه یافته در مدیریت و مهندسی صنایع با تاکید بر توانمندی و هوش رقابت
  • کد COI اختصاصی: INDUSTRIAL09_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 101
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا سوری

کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه آزاد ملایر

چکیده

بررسی وضعیت مالی شرکت ها در قالب گروه های مجزا بهتر می تواند بر تصمیم های استفاده کنندگان اطلاعات حسابداری، تاثیر گذار باشد. مطالعه مدیریت سود و کیفیت سود شرکت ها، اهمیت ویژه ای در ادبیات حسابداری دارد. برای آن که مشخص شود مدیریت سود در کدام شرکت ها فرصت طلبانه و در کدامیک کارا است؟ و کیفیت سود در کدام نوع شرکت بالاتر است؟ در این مطالعه چهار معیار ارزیابی کیفیت سود شامل کیفیت اقلام تعهدی، پایداری سود، قابلیت پیش بینی سود، یکنواختی سود و همچنین اقلام تعهدی اختیاری و سودآوری آتی برای سه گروه شرکت های ورشکسته، درمانده مالی و سالم عضو بورس اوراق بهادار تهران، مورد بررسی و تحلیل قرار می گیرد. روش گردآوری اطلاعات این مطالعه، کتابخانه ای است. ابزارهای گردآوری اطلاعات، نرم افزار ره آورد نوین و صورت های مالی حسابرسی شده شرکت ها می باشد. جامعه مورد بررسی، ۱۱۰ شرکت تولیدی عضو بورس اوراق بهادار تهران بوده، که بر اساس مدل تعدیل شده آلتمن به سه گروه ورشکسته، درمانده مالی و سالم تقسیم شده است. صورت های مالی از طریق سایت مدیریت پژوهش و سازمان بورس اوراق بهادار تهیه شده است. تجزیه و تحلیل اطلاعات در نرم افزار اکسل و آزمون فرضیه ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS انجام شد. در این بررسی مشخص شد که ویژگی های کیفی سود، بر نوع مدیریت سود شرکت های ورشکسته، درمانده مالی و سالم، تاثیری ندارند. و هر سه گروه نمونه سود خود را به صورت فرصت طلبانه مدیریت می نمایند. همچنین این چهار ویژگی کیفی سود به خوبی متغیرهای مدیریت سود، نمی توانند سودآوری آتی شرکت ها را پیش بینی کنند. در شرکت های سالم کیفیت سود در سطح بالایی قرار دارد، اما مدیریت سود آنها، از نوع فرصت طلبانه است. همچنین سطح کیفیت سود شرکت های درمانده و ورشکسته نسبت به شرکت های سالم، ضعیف تر بوده، و مدیریت سود آنها نیز فرصت طلبانه است. بنابراین می توان نتیجه گرفت که بالا (پایین) بودن کیفیت سود، بر نوع مدیریت سود شرکت های ایرانی تاثیری ندارد.

کلیدواژه ها

واژگان کلیدی: مدیریت سود، ویژگی کیفی سود، شرکت های ورشکسته بورس.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.