شناسایی و اولویت بندی موانع بازدارنده یادگیری کارآفرینانه مبتنی بر تجارب شکست کارآفرینان برتر ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه توسعه تکنولوژی صنعتی، دوره: 21، شماره: 54
  • کد COI اختصاصی: JR_JTDAN-21-54_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 45
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن سلطانی

دانشجوی دکترا، گروه کارآفرینی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

سید رسول حسینی

دانشیار،گروه مدیریت آموزشی، دانشگاه فرهنگیان، تهران،

اسد حجازی

دانشیار،گروه مدیریت آموزشی، دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران.

چکیده

هدف پژوهش شناسایی و اولویت بندی موانع بازدارنده یادگیری کارآفرینانه مبتنی بر تجارب شکست کارآفرینان برتر ایران می باشد. روش پژوهش آمیخته با طرح اکتشافی- متوالی و هدف کاربردی- توسعه ای بود. مشارکت کنندگان در بخش کیفی (روش پدیدارشناختی): ۲۴ نفر از کارآفرینان برتر با نمونه گیری نظری هدفمند و در بخش کمی (تحلیل معادله ساختاری): ۱۰۰ نفر از کارآفرینان با تجربه بودند که به پرسشنامه محقق ساخته ی مستخرج از بخش کیفی پاسخ دادند. تجزیه و تحلیل داده های کیفی تا رسیدن به اشباع و اجماع نظری جهت کدگذاری های اولیه ابعاد پژوهش در سازه موانع یادگیری کارآفرینی و تحلیل کمی آن با نرم افزار آماری Smart pls(۳) انجام شد. یافته ها نشان داد موانع یادگیری کارآفرینی از تجارب شکست کارآفرینان برتر ایران در ۳ سطح (فردی، میانی و کلان)، ۸ بعد به ترتیب: موانع (اقتصادی و مالی، زیرساختی، محیط کسب و کار، حمایتی، مدیریتی و سازمانی، اجتماعی- فرهنگی، ارتباطی و آموزشی و فردی (انسانی)) و ۲۸ گویه جای گرفتند. در نتایج کمی وجود رابطه بین ۸ بعد و سازه موانع یادگیری مثبت و معنی دار (۵۸/۲ ≤ T) در سطح اطمینان ۹۵ درصد تایید و کیفیت اندازه اثر ابعاد سازه، بالاتر از متوسط و قوی ارزیابی شد. برازش مدل پژوهش، مناسب و قوی ۵۹۶/۰=GOF) بود. به مدیران و کارآفرینان پیشنهاد می گردد، با ملاحظه ویژه موانع بازدارنده یادگیری کارآفرینانه مبتنی بر تجارب شکست کارآفرینان برتر را سطوح مذکور برطرف نمایند.

کلیدواژه ها

تجارب شکست, موانع کارآفرینی, کارآفرینان نوپا, کارآفرینی, یادگیری کارآفرینانه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.