اثرات سمیت حاد (۵۰LC) عصاره هیدروالکلی اکالیپتوس بر بافت کبد و بافت آبشش ماهی آمور (Ctenopharyngodon idella) و فعالیت ضد باکتریایی آن علیه Aeromonas hydrophila

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان، دوره: 5، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JAPB-5-3_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 37
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محمد صادق رودبارکی

M.Sc. in Fisheries, Lahijan Branch, Islamic Azad University, Lahijan, Iran

هادی ارشاد

Assistant Professor in Department of Fisheries, Lahijan Branch, Islamic Azad University, Lahijan, Iran

حسین خارا

Associate Professor in Department of Fisheries, Lahijan Branch, Islamic Azad University, Lahijan, Iran

مهدی معصوم زاده

Ph.D. in Veterinary, International Sturgeon Research Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Rasht, Iran

چکیده

هدف از مطالعه حاضر، تعیین سمیت حاد یا غلطت کشندگی (۵۰LC ۹۶ ساعته) عصاره هیدروالکلی اکالیپتوس در بچه ماهیان آمور Ctenopharyngodon idella و بررسی تاثیر این عصاره بر روی باکتری Aeromonas hydrophila بوده است. ۱۸۰ قطعه بچه ماهی آمور با میانگین وزنی ۵ گرم به صورت تصادفی در ۵ گروه تیمار با غلظت های ۲۰۰۰، ۲۳۰۰، ۲۶۰۰، ۳۰۰۰ و ppm۳۵۰۰ عصاره هیدروالکلی اکالیپتوس و یک گروه شاهد  تقسیم شدند (هر گروه با سه تکرار). محدوده کشندگی مقادیر عصاره هیدروالکلی اکالیپتوس در مدت زمان ۹۶ ساعت به روش لگاریتمی برابر  ppm۵۶/۲۴۷۸ تعیین شد. مطالعات آسیب شناسی بافت های آبشش و کبد بچه ماهیان آمور که در معرض غلظت تحت کشنده عصاره هیدروالکلی اکالیپتوس قرار داشتند نشان دهنده بیشترین ضایعات شامل پرخونی و خونریزی بود. برای تعیین حداقل غلظت مهار کنندگی رشد (MIC) از روش رقت لوله­ای و برای تعیین حداقل غلظت کشندگی ماده ضد میکروبی ( MBC) از محیط کشت استفاده شد. نتایج حاصل مشخص کرد که عصاره هیدروالکلی اکالیپتوس دارای حداقل غلظت مهارکنندگی از رشد (MIC)  mg/mL ۲۵/۰ و حداقل غلظت کشندگی ( MBC)  mg/mL ۵/۰ بود. در مجموع، عصاره هیدرو الکلی اکالیپتوس از رشد باکتری A. hydrophila در محیط کشت جلوگیری کرد و با توجه به تاثیرات سوء آنتی بیوتیک ها می تواند به عنوان جایگزین آن ها در کنترل و نابودی باکتری A. hydrophila مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

Grass carp, Eucalyptus, Aeromonas hydrophila, Acute Toxicity

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.