وزن دهی مولفه های موثر بر بهرهوری کارکنان شاغل در بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) شیراز به عنوان بیمارستان مرجع درمان کرونا ویروس (کووید -۱۹) با استفاده از رویکرد آنتروپی شانون

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنگره پژوهشی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
  • کد COI اختصاصی: HUMS05_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 177
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجواد کاشی تراش اصفهانی

دانشجو کارشناسی پرستاری ، کمیته تحقیقات دانشجویی ، دانشگاه علوم پزشکی جیرفت ، جیرفت ، ایران

فائزه اکبری جور

دانشجو کارشناسی پرستاری ، کمیته تحقیقات دانشجویی ، دانشگاه علوم پزشکی جیرفت ، جیرفت ، ایران

چکیده

مقدمه : کرونا ویروس جدید موسوم به کووید-۱۹، یک مخاطره بیولوژیکی است که به دلیل کم بودن دانش علمی در مورد کنترل بیماری ، چالش مدیریتی مهمی را بوجود آورده است . مطالعه حاضر با هدف وزندهی مولفه های موثر بر بهرهوری کارکنان شاغل در بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) به عنوان بیمارستان مرجع درمان کرونا ویروس (کووید ۱۹) با استفاده از رویکرد آنتروپی شانون طراحی گردیده است .روشکار: این مطالعه از نوع توصیفی -تحلیلی بصورت مقطعی در سال ۱۴۰۰ انجام شد. ۲۱۱ نفر از کارکنان بیمارستان در مطالعه شرکت داشتند. ابزار مورد استفاده، پرسشنامه استاندارد هرسی گلداسمیت بود. داده ها با استفاده استفاده از آزمون های t-test ، ANOVA، و ضر یب همبستگی پیرسون با بهره گیری از نرم افزار ۲۳SPSS تحلیل گردید. جهت وزندهی مولفه از روش آنتروپی شانون استفاده شد .یافته ها: در بین ۷ مولفه موثر بر بهرهوری ، مولفه " انگیزش" بیشترین وزن را به خود اختصاص داد (۲۱۶۴/۰ از ۱). بعد از آن به ترتیب مولفه های ؛ حمایت سازمانی (۲۱۴۵/۰)، بازخورد (۱۸۳۱/۰)، توانایی (۱۷۴۵/۰)، درک و شناخت (۱۶۵۸/۰)، اعتبار (۱۵۶۳/۰)، و سازگاری (۱۳۷۶/۰) در جایگاه های بعدی قرار گرفتند.نتیجه گیری : مولفه انگیزش بیشترین وزن را از بین سایر مولفه های موثر بر بهرهوری کارکنان به خود اختصاص داد. با توجه به سنتر بودن بیمارستان موردمطالعه جهت بیماران مبتلا به کووید ۱۹ لزوم فراهم آوردن محیط کاری مناسب توام با تعامل مطلوب و بکارگیری مکانیزمهای انگیزشی بویژه پرداخت حقوق و مزایای به موقع پیشنهاد می گردد .

کلیدواژه ها

وزندهی ، بهرهوری ، آنتروپی شانون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.