استفاده از پوست مصنوعی در ترمیم زخم (مقاله مروری سیستماتیک )

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنگره پژوهشی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
  • کد COI اختصاصی: HUMS05_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 53
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الناز حاجیان

دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری ، کمیته تحقیقات دانشجویی ، دانشکده پرستاری و مامایی ، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.

محمدرضا عسگری

مرکز تحقیقات پرستاری ، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران

چکیده

مقدمه : پوست مصنوعی ،همانندسازی بافت و ساختار پوست درشرایط آزمایشگاهی می باشد که به دو صورت الکتر یکی و مهندسی زیستی تقسیم می شود. پوست مهندسی زیستی از کشت مواد زیستی چون مایع امینیوتیک به همراه کراتینوسیت های به دست امده طی بیوپسی و لوازم الکتریکی کشسان در پوست الکتریکی استفاده می شود. هدف از این مقاله آشنایی با مزایا و معایب پوست مصنوعی است .مواد و روش ها: این مطالعه مروری سیستماتیک در سال ۲۰۲۳ با واژگان کلیدی پوست مصنوعی ، پوست الکتریکی ، زخم ، بهبودی و معادل انگلیسی آنها در پایگاههای اطلاعاتی web of science, wiley, pubmed, scopusدر سالهای ۲۰۲۳-۲۰۱۸ استفاده شد. پس از تعیین معیار ورود (چکیده و مقالات تمام متن ، به زبان فارسی و انگلیسی ) و حذف مقالات نامربوط، نهایتا ۱۲ مقاله انگلیسی انتخاب و موردبررسی قرارگرفت .یافته ها: مطالعات نشاندادند ویژگی های مثبت در موادزیستی چون ساتع کردن نور و گرما از ابریشم و محکم بودن آن، به کاهش عفونت و ترمیم سریع تر زخم کمک خواهد. یک مقاله به تقلید سددفاعی از پوست طبیعی به مصنوعی اشاره کرده بود همچنین کمک سایررشته ها در روند ساخت پوست مصنوعی به میان رشته ای شدن علم پزشکی کمک خواهد کرد. ازسوی دیگر معایب آن در ۳دسته کلی قرارمی گیرد. هزینه بالا، فاکتورهای قابل قبول هنگام آمادهسازی اعم از پتانسیل ترمیم شدگی ، توانایی ساخت ملانین از پوست مصنوعی ، جاسازی غدد و اعصاب، سازگاری پوست جدید با شرایط اقلیمی و محیطی (خشک و مرطوب)، یادگیری مدوام ماشینی ، استفاده از وسایل الکتریکی با حافظه بالا در پوست الکتریکی وعوارض پس از پیوند پوست مصنوعی چون رد پیوند، شکستن وسایل الکتریکی با ضربه مجدد و کاهش انعطاف پذیری آن به ویژه در مفاصل با دامنه حرکات بالا طی زمان طولانی از معایب آن می باشد.نتیجه گیری : با برطرف کردن چالش های موجود، پوست مصنوعی (زیستی - الکتریکی ) می تواند در زخم های گسترده و عمیق یا زمانی که محدودیت در اهداکننده بافت باشد، مفید واقع شود با این حال این روش هنوز در مرحله کامپیوتری - سه بعدی قرار دارد. امیداست تحقیقات بیشتر به بالینی شدن این روش کمک کند

کلیدواژه ها

پوست مصنوعی ، پوست الکتریکی ، زخم ، ترمیم ، بهبودی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.