بررسی اجرای استانداردهای HACCP در بخش تغذیه بیمارستانهای دانشگاه شهید بهشتی تهران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی مطالعات میان رشته ای در صنایع غذایی و علوم تغذیه ایران
  • کد COI اختصاصی: ICFBCNF07_131
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 178
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رویا وزیری جاوید

دانشجوی کتری بهداشت مواد غذایی

افشین آخوندزاده

دکتری بهداشت وایمنی مواد غذایی

ثریا مبصری

کارشناسی ارشد بهداشت وایمنی مواد غذایی

فاطمه اورعی

کارشناس علوم تغذیه

چکیده

بخش تغذیه از جمله مهم ترین بخش های بیمارستانی درجهت بهبود سریع تر ورضایتمندی بیشتر بیماران می باشد. عدم رعایت استانداردهای بهداشتی ودرمانی موجب رشد عفونت های بیمارستانی وبه خطر افتادن سلامتی بیمارات وپرسنل و همچنین طولانی شدن زمان بستزی بیماران می گردد. با استقرار استاندارد های HACCPبسیاری از کاستی ها بخش تغذیه بر طرف ونظام مند میگردد. هدف از این مطالعه تعیین وضعیت رعایت استانداردهای مذکور در بخش تغذیه بیمارستانهای مورد مطالعه می باشد.این مطالعه به صورت توصیفی - تحلیلی در ۲۱ بیمارستان زیر گروه دانشگاه شهید بهشتی تهران در سال ۱۴۰۰ انجام شده است. ابزار مورد مطالعه پریسنامه HACCP بوده واز روش مشاهده، مصاحبه وتکمیل پرسشنامه استفاده شد. مقیاس اندازه گیری لیکرت وامتیازدهی از )۱حداقل کیفیت) تا ۴ (حداکثر کیفیت) می باشد. تجزیه وتحلیل داده ها در نرم افزار۱۸ SPSS واکسل ۲۰۱۶ انجام شده است وبرای توصیف داده ها و جداول ونمودارها از آزمون ( کروس کال والیس) استفاده شده است.میانگین امتیازهای ودر صد رعایت استانداردهای HACCP در ۲۱ بیمارستان به ترتیب ۳,۵۸ و ۸۹,۵ درصد محاسبه شد.که در سطح بسیار مطلوبی ارزیابی شد. همچنین تفاوت معنی داری درمیانگین امتیاز بیمارستانها مشاهده نشد. هرچند وضعیت موجود مطلوب ارزیابی شده است. ولی بدلیل اهمیت بخش تغذیه با رعایت حداکثری استانداردها وبهبود کیفیت در مراحل توزیع وطبخ غذا از عفونت های بالقوه پیشگیری شده و موجب رضایت بیماران وکارمندان میگردد. وهم چنین منجر به کوتاه شدن زمان بستری بیماران می شود.

کلیدواژه ها

استاندارد HACCP ، بیمارستان ، بخش تغذیه ، بهداشت غذا ،ایمنی غذا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.