بررسی کاربرد مکملهای ورزشی بر عملکرد ورزشکاران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی مطالعات میان رشته ای در صنایع غذایی و علوم تغذیه ایران
  • کد COI اختصاصی: ICFBCNF07_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 69
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد حسن زاده

استادیار گروه بهداشت و صنایع غذایی دانشگاه ایلام

دنیا میناسیان

دانشجوی دکترای تخصصی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه

زینب رحیمی

دانشجوی کارشناسی گروه بهداشت و صنایع غذایی دانشگاه ایلام

چکیده

امروزه محصولات تغذیهای متعددی با ادعای بهینه سازی سلامت و عملکرد ورزشکاران به بازار عرضه شدهاند. با این حال، شواهد محدودی برای حمایت از بسیاری از این ادعاها وجود دارد و کارایی و ایمنی بسیاری از این محصولات هنوز تایید نشده است. بین ۴۰ تا ۱۰۰ درصد ورزشکاران بسته به نوع ورزش، سطح رقابت و نوع مکملهامعمولا، از مکملها استفاده میکنند و ممکن است از خطرات احتمالی برخی مکملها اطلاعی نداشته باشند. از طرف دیگر، در سالهای اخیر، افزایش آگاهی عمومی از ورزش، توسعه صنعت غذاهای ورزشی را به شدت ارتقا داده است. غذاهای ورزشی، تغذیهای را برای تامین نیازهای متابولیک و انرژی افراد ورزشکار فراهم میکند. غذاهای ورزشی محصولات ویژهای هستند که برای افراد ورزشکار طراحی شدهاند تا میزان تغذیه، سلامتی، تندرستی، عملکرد، رشد عضلات و ریکاوری پس از ورزش را بهبود بخشند. اجزای تغذیهای غذاهای ورزشی را میتوان به مواد مغذی اساسی و عملکردی تقسیم کرد. این بررسی به طور جامع به ترکیبات مغذی موجود در غذاهای ورزشی مانند پروتئینها، کربوهیدراتها، چربی، آب و ویتامینها و مواد معدنی میپردازد در حال حاضر انواع مختلفی از غذاهای ورزشی از جمله نوشیدنیهای ورزشی، غذاهای ورزشی جامد، غذاهای ورزشی نیمه جامد و انواع مکملهای ورزشی در بازار موجود است که در این پژوهش به آن پرداخته شده است. صنعت غذاهای ورزشی فرصتهای زیادی مانند بازار در حال گسترش، توسعه فناوری تولید و افزایش سرمایه گذاری را به خود دیده است. بنابراین این بررسی میتواند یک دیدگاه کلی درباره غذاهای ورزشی و انواع مختلف مکملهای ورزشی فعلی موجود در بازار ارائه دهد تا نیازهای روزافزون ورزشکاران در سراسر جهان را برآورده کند.

کلیدواژه ها

غذاهای ورزشی، مکملهای ورزشی، تغذیه ورزشکاران، نوشیدنی ورزشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.