تاثیریادگیری مشارکتی آنلاین بر سطوح یادگیری شناختی دانش آموزان پایه پنجم ابتدایی شهرستان گرگا

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه فناوری آموزش و یادگیری، دوره: 6، شماره: 20
  • کد COI اختصاصی: JR_JTI-6-20_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 95
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا یزدانی

دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران

حمید رضا مقامی

فاطمه جعفرخانی

استادیار گروه تکنولوژی آموزشی ،دانشگاه علامه طباطبائی ، تهران ، ایران

راضیه مردی

کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه علامه طباطبائی

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر روش یادگیری مشارکتی آنلاین بر سطوح یادگیری شناختی در دانش آموزان پایه پنجم ابتدایی شهرستان گرگان بود. روش تحقیق به صورت نیمه آزمایشی از نوع طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان پایه پنجم ابتدایی گرگان در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ است که تعداد ۳۰ نفر (۱۵ نفر گروه آزمایش و ۱۵ نفر گروه کنترل) با روش نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند و در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. کلاس های مورد نظر در شبکه دانش آموزی شاد به صورت همزمان و ناهمزمان به صورت مشارکتی برگزار گردید و در ابتدا و انتهای فرآیند تدریس میزان سطوح یادگیری دانش آموزان در درس علوم تجربی اندازه گیری شد. ابزار گردآوری پژوهش شامل آزمون پیشرفت سطوح یادگیری معلم ساخته براساس سطوح یادگیری و طبقه بندی بلوم طراحی شده بود که روایی آن مورد تایید متخصصان بوده و پایایی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ بالای ۷۰/۰ به دست آمد که نشان از پایایی مطلوب بود. یافته های تحقیق نشان داد یادگیری مشارکتی آنلاین بر یادگیری دانش آموزان تاثیر مثبت دارد (۰۵/۰> p). یادگیری مشارکتی آنلاین بر سطح دانش، ارزشیابی و آفریدن تاثیر معنادار ندارد (P> ۰.۰۵). یادگیری مشارکتی بر سطح فهمیدن، به کاربستن و تحلیل تاثیر معنادار و مثبت داشته است (۰۵/۰> p). بر اساس نتیجه، می توان از روش یادگیری مشارکتی آنلاین برای دروس و مقاطع مختلف تحصیلی استفاده کرد.

کلیدواژه ها

یادگیری مشارکتی آنلاین, سطوح یادگیری, درس علوم, دانش آموزان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.