مروری بر عملکرد و انواع حسگرهای زیستی در صنایع غذایی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی مطالعات میان رشته ای در صنایع غذایی و علوم تغذیه ایران
  • کد COI اختصاصی: ICFBCNF07_107
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 60
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه حمیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته علوم و صنایع غذایی- زیستفناوری مواد غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

رضا رضایی مکرم

دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

چکیده

فناوری حسگرهای زیستی روشی نوین و کارآمد برای جایگزین کردن بسیاری از فعالیتها در حوزه های مختلف صنایع غذایی است. امروزه میتوان با بهکارگیری تکنیکهای مختلف گونه های متفاوتی از حسگرهای زیستی را تولید کرد و از کاربردهای متعدد آنها به خصوص در افزایش سلامت انسان و تشخیص زودهنگام و دقیق پاتوژنهای غذایی استفاده کرد. در این مقاله، مروری بر انواع مختلف حسگرهای زیستی مورداستفاده در صنایع غذایی, کاربردهای آنها و چشماندازهای آینده آنها انجام شده است. ازجمله کارایی این تکنیک استفاده در ذخیره کردن مواد غذایی، فراوری، حفظ امنیت، تشخیص سموم و میکرو ارگانیزمها و متابولیتهای ثانویه آنها, تشخیص بیماریها و همچنین بسته بندی مواد غذایی میباشد. نتایج این مطالعه، نشان داد که قابلیت آنالیز سریع، دقت بالا، غیر مخرب بودن، مقرونبهصرفه و تکرارپذیری این تکنیک دلایلی کافی برای استفاده گسترده از آن در زمینه های مختلف ازجمله ایمنی مواد غذایی، دارویی و نظارت بر محیط زیست میباشد.

کلیدواژه ها

حسگرهای زیستی، ایمونوسنسورها، بیوسنسورهای نوری، بیوسنسورهای آمپرومتریک، حسگرهای پتانسیومتری، حسگرهای تشدید پلاسمون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.