بررسی تاثیر درمان دو داروئی با پایه ی کواموکسی کلاو در ریشه کنی هلیکوباکتر پیلوری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی مطالعات میان رشته ای در صنایع غذایی و علوم تغذیه ایران
  • کد COI اختصاصی: ICFBCNF07_089
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 401
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا محمدحسینی آذر

استادیار گوارش بالغین، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران

محمدرضا پاشایی

دانشیار گوارش بالغین، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران

آرزو دلشاد

دانشجوی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران

چکیده

مقدمه : با توجه به افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی در رژیم های متداول ریشه کنی هلیکوباکتر پیلوری، این مطالعه با هدف تعیین تاثیر درمان دو داروئی بر پایه ی کواموکسی کلاو با دوز بالا در ریشه کنی هلیکوباکترپیلوری در مقایسه با رژیم استاندارد در بیماران مبتلا به هلیکوباکترپیلوری انجام شد. مواد و روشها: مطالعه حاضر یک مطالعه کارازمایی بالینی تصادفی بدون کور سازی می باشد که بر روی ۲۲۰ بیمار انجام شده است. بیماران به صورت تصادفی ساده با استفاده از نرم افزار کامپیوتری Random allocationبه دو گروه تحت درمان با رژیم دو دارویی با پایه ی کواموکسی کلاو و رژیم چهار دارویی استاندارد تقسیم شدند. رژیم دو دارویی شامل آموکسی سیلین ۵۰۰ میلیگرم دو بار در روز به همراه کوآموکسی کلاو ۶۲۵ میلیگرم دو بار در روز و رابیزول چهار بار در روز بود که بمدت دو هفته ادامه داشت و پس از آن انتی بیوتیک ها قطع شده و رابیزول به تنهایی بمدت دو هفته ادامه پیدا کرد. رژیم استاندارد شامل آموکسی سیلین ۱۰۰۰ میلیگرم دو بار در روز ، بیسموت دو بار در روز ، مترونیدازول ۵۰۰ میلیگرم دوبار در روز و پنتوپرازول دوبار در روز بمدت دو هفته بود که پس از دو هفته دارو ها قطع و پنتوپرازول بمدت دو هفته ادامه داده شد.یافته ها: میزان ریشه کنی به ترتیب در گروه تحت درمان استاندارد و تحت درمان دو دارویی ۹۰) ۸۶/ ۵۴% نفر) و ۹۲) ۸۸/ ۴۶% نفر) بوده است که اختلاف معناداری بین دو گروه از نظر میزان ریشه کنی هلیکوباکتر پیلوری مشاهده نشد .(p=۰/۵۴۴) نتیجه گیری:رژیم درمانی ضد هلیکوباکتر پیلوری با دوز بالای کوآموکسی کلاو به عنوان خط اول درمان ریشه کنی هلیکوباکتر پیلوری نسبت به رژیم استاندارد فعلی برتری نداشته و اثری یکسان دارند.

کلیدواژه ها

هلیکوباکتر پیلوری، کوآموکسی کلاو، گاستریت، تست اوره آز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.