بررسی اثر عصاره های ۴ گیاه دارویی بر تولید آفلاتوکسین قارچ آسپرژیلوس فلاووس

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی مطالعات میان رشته ای در صنایع غذایی و علوم تغذیه ایران
  • کد COI اختصاصی: ICFBCNF07_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 64
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آیلار شعبانی

دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

آلودگی محصولات کشاورزی و غذایی به قارچ های ساپروفیت تولید کننده سموم سرطان زا یکی از نگرانی های اصلی تولید کنندگان، توزیع کنندگان و صادرکنندگان این محصولات؛ است از سوی دیگراستفاده از ترکیبات شیمیایی به دلیل اثرات نامطلوب بر محیط زیست و مصرف کنندگان امکان پذیر نیستمضرترین مایکوتوکسین ها درمحصولات کشاورزی توسط گونه های متعلق به جنس آسپرژیلوس، پنی سیلیوم و فوزاریوم تولید می شوددر میان این سه جنس، گونه ها متعلق به جنس آسپرژیلوس مهمترین تولید کننده سم در کشور می باشددر مطالعه حاضر آسپرژیلوس فلاووس به عنوان مهمترین عامل در تولید آفلاتوکسین مورد بررسی قرار گرفت.در این پروژه ۴ گیاه دارویی ایرانی غربالگری شدند. تاثیر کل عصاره گیاهان در برابر تولید آفلاتوکسین مورد ارزیابی قرار گرفت و در نهایت موثرترین آن ها انتخاب شد.

کلیدواژه ها

گیاهان،آفلاتوکسین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.