ملاحظات فقهی و قانونی همانند سازی انسان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی نوآوری، رشد و توسعه در مدیریت، حسابداری و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ICIMAH01_160
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 94
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهران خوش سلوک

دکتری حقوق، مدرس دانشگاه، وکیل پایه یک دادگستری

چکیده

پس از موفقیت مکتشفین در شبیه سازی گیاهان و نباتات، دانشمندان به تحقیقات علمی در جهت دستیابی به شبیه سازی اعضای بدن انسان پرداختند تا از این طریق بتوانند در پیوند اعضای حیاتی انسان، جان بیماران را نجات داده و شرایطی برای ادامه زندگی آنان فراهم کنند. توفیق در این عرصه، دانشمندان را به شبیه سازی انسان ترغیب کرد و این علم در حال حاضر در سطح جهانی دارای پیشرفت های چشمگیری بوده و شرایط شبیه سازی انسانی را فراهم نموده است. لیکن این پیشرفت علمی، موافقان و مخالفانی را در سطح بین المللی داشته و علاوه بر دولت ها پیروان ادیان و مذاهب را نیز درگیر احکام مربوط به آن نموده است. پیروان مسیحیت در جواز یا عدم جواز این پیشرفت پزشکی، نظرات متفاوتی داشته و در میان فقها و علمای اسلامی نیز، این دوگانگی مشاهده می شود. اکثر قریب به اتفاق علمای اهل تسنن، مخالف شبیه سازی انسان بوده و در میان اعلمای شیعه نیز دو ددستگی در جواز یا عدم جواز وجود دارد. نکته حائز اهمیت آن که با وصف معایب و محاسن همانند سازی انسان، ا ین پیشرفت غیرقابل انکار بوده و علم پزشکی به دلیل مخالفت های مذهبی، از این پیشرفت ارزشمند چشم پوشی نخواهد کرد، لذا لازم است ضمن صدور جواز در خصوص همانند سازی انسان در سطح محدود و قانونی، احکام مرتبط با انسان شبیه سازی شده نیز توسط فقها اعلام تگردد و از منظر قانونی هم اصلاحات لازم در قوانین موضوعه پیش بینی شود.

کلیدواژه ها

شبیه سازی انسان، حرمت، اباحه، احکام فقهی، شبیه سازی درمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.