بررسی تطبیقی شرایط وشیوه ی آموزشی مدارس دوره ی سلجوقیان ودوره ی قاجار

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی نوآوری، رشد و توسعه در مدیریت، حسابداری و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ICIMAH01_115
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 77
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیمیا عباسیان

دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه زنجان

وحید نصیریان

دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه زنجان

چکیده

پس از آنکه در ایران عصر سلجوقی مذهب شافعی رسمیت یافت مدرسه به مهمترین نهاد آموزشی جهت خدمت به مذهب شافعیتبدیل شد. درعصر سلجوقی مدارس بسیاری با حمایت شاه، خاندان سلطنتی، مقامات و افراد متمکن خیراحداث گردید. مراکز آموزشیعصر سلجوقی به همان شیوه دیرینه در ایران یعنی از مکتب خانه آغاز و به مدارس ختم میشد. آموزش در عصر سلجوقی به شیوهسنتی بود. در مکتب خانه ها که از قدیمی ترین مراکز آموزش مقدماتی در ایران به شمار می رود کودکان آموزش های دینی و اخلاقیو ادبی و خواندن و نوشتن را آموزش میدیدند. اساس آموزش در مدرسه های عصر سلجوقی برپایه حفظ کردن مطالب و تکرار آنهاقرار داشت. در عصر قاجار نیز آموزش به شکل سنتی در مکتب خانه ها ادامه یافت. آموزش در مدرسه ها با هدف آشنایی کودکان باسوره های کوچک قرآن و آموزش های شرعی و اخلاقی و الفبا انجام میگرفت. پس از اتمام مدرسه ها کسانی که در صدد ادامه تحصیلبودند یا به حوزه های علمیه می رفتند و یا از محضر اساتید به نام در داخل یا خارج کشور بهره میبردند. در عصر قاجار علاوه برآموزش سنتی، آموزش جدید نیز رایج گردید که نمونه بارز آن مدارس جدید بود. در این مدارس آموزش به شیوهای کاملا متفاوت باآموزش سنتی انجام می گرفت. این مدارس دارای نظام و قوانین خاصی بودند. آموزش جدید در عصر قاجار تحول نوینی را به دنبالداشت. از جمله نتایج آموزش در عصر قاجار گسترش مدارس دینی و توجه به نهاد وقف و اهمیت آن در امر آموزش بود.

کلیدواژه ها

شرایط و شیوه ی آموزش، سلجوقیان، قاجار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.