تاثیر رویکرد های نظری بر حقوق بین الملل اقتصادی: نیاز به تحلیل های اجتماعی در مناطق تجارت آزاد

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی نوآوری، رشد و توسعه در مدیریت، حسابداری و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ICIMAH01_102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 66
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا کلانکی

کارشناسی ارشد حقوق اقتصادی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

امیرعلی رضائی

کارشناس ارشد حقوق خصوصی، دانشگاه دانش البرز، البرز، ایران

چکیده

رویکردهای نظری در حقوق بین الملل اقتصادی تاثیر قابل توجهی بر تجارت آزاد و روابط اقتصادی بین کشورها دارند.این رویکردها تلاش می کنند تا قوانین و مقرراتی را برای تسهیل تجارت بین المللی و ایجاد شرایط مناسب برای رشداقتصادی و توسعه پایدار بین کشورها ایجاد کنند. رویکردهای نظری مختلف به تجارت آزاد نگریسته و تاثیر متفاوتی برحقوق بین الملل اقتصادی دارند. یکی از رویکردهای مهم در حقوق بین الملل اقتصادی، رویکرد لیبرال است. این رویکردتاکید دارد که تجارت آزاد و رقابت باعث افزایش رفاه اقتصادی و بهبود شرایط زندگی مردم می شود. بر اساس اینرویکرد، دولت ها باید مانع های تجاری را کاهش داده و قوانینی را اجرا کنند که تجارت را تسهیل کنند. این رویکرد بهتوسعه تجارت بین المللی، تسهیل فناوری و انتقال دانش فنی و تشویق سرمایه گذاری خارجی توجه دارد. با این رویکرد،حقوق بین الملل اقتصادی به عنوان یک ابزار برای تسهیل تجارت و ایجاد شرایط مساعد برای سرمایه گذاری در نظرگرفته می شود. رویکرد دیگری که در حقوق بین الملل اقتصادی تاثیر دارد، رویکرد رادیکال است. این رویکرد بر توزیععادلانه و برابر منافع اقتصادی بین کشورها تاکید دارد. بر اساس این رویکرد، تجارت آزاد می تواند تاثیر منفی بر برخی ازکشورها داشته باشد و باعث تبعیض و ناتوانی در کشورهای ضعیفتر می شود. این رویکرد به تناسب اقتصادی و اجتماعیبین کشورها توجه دارد و تاکید دارد که حقوق بین الملل اقتصادی باید برای توزیع عادلانه منافع اقتصادی و بهبودشرایط زندگی تمامی کشورها بکار گرفته شود.

کلیدواژه ها

حقوق بین الملل اقتصادی، تجارت آزاد، روابط اقتصادی، رشد اقتصادی، توسعه پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.