بررسی اثرات تکنولوژی های بلاکچین بر عملکرد سیستم حمل و نقل

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی نوآوری، رشد و توسعه در مدیریت، حسابداری و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ICIMAH01_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 199
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی راستی

دکتری مدیریت رفتار سازمانی، سا زمان تامین اجتماعی، دانشگاه آزاد اسلامی، خراسان جنوبی واحد قاین

موسی طرفه

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، خراسان جنوبی واحد قاین

مبین تفضلی نصب

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، خراسان جنوبی واحد قاین

پریسا صمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، خراسان جنوبی واحد قاین

چکیده

حمل و نقل عمومی نقش مهمی در جامعه ایفا می کند. بسیاری از مردم برای دسترسی به فعالیت های اقتصادی، ا جتماعی و غیره به این خدمات متکی هستند. در بیشتر موارد، این خدمات حمل و نقل عمومی توسط دولت برای عموم اداره می شود. اما تعداد فزاینده ای از خصوصی سازی ها وجود دارد که به شرکت های خصوصی کنترل عملیات حمل و نقل را می دهد. بلاکچین فناوری غیرمتمرکزی است که امروزه در بسیاری از صنایع از جمله صنایع حمل و نقل کاربرد فراوانی دارد. کاربرد تکنولوژی های بلاکچین می تواند رازداری قابلیت اطمینان و قابلیت دسترسی به همه داده ها و معاملات را تضمین کنند. بلاکچین به عنوان یک زیرساخت داده ای مبتنی بر سیستم توزیع همتا به همتا این توانایی را دارد که خدمات مدیریتی برخط مانند ارزهای غیرمتمرکز، قراردادهای خودکار دیچجیتال و ابزارهای هوشمند تولید کند. براساس قابلیت های زیاد بلاکچین می توان همه جنبه های زنجیره تامین را از خرید مواد اولیه تا تحویل به مشتریان تحت پوشش قرار داد و با تلفیق آن با سایر فناوری ها مانند اینترنت اشیاء می توان سوابق دایمی و قابل اشتراکی از لجستیک کالا در فرایندهای زنجیره تامین ایجاد کرد و همچنین قابلیت ردیابی اصالت و قانونی بودن محصول را بهبود بخشید. با توجه به این که فناوری بلاکچین در فازهای ابتدایی تکامل آن قرار دارد کمبود آگاهی و نیز توسعه ناکافی زیرساخت های مورد نیاز باعث شده است تا شرایط کاربرد آن نه تنها در ایران، بلکه در بسیاری از نقاط جهان فراهم نباشد.

کلیدواژه ها

بلاکچین، حمل و نقل، حمل و نقل هوشمند، مالیات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.