بررسی رابطه هوش هیجانی با تفکر خلاق آموزگاران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی و ششمین کنفرانس ملی مدیریت، روان شناسی و علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: ICISME06_149
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 222
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کبری رضایی

دبیر آموزش و پرورش

سمیرا سلیمی

دبیر آموزش و پرورش

زهرا شرفی

دبیر آموزش و پرورش

نرجس قنبری

دبیر آموزش و پرورش

حمید قربانی حصاری

دبیر آموزش و پرورش

چکیده

هوش هیجانی به معنای توانایی درک، مدیریت و استفاده از هیجانات خود و دیگران است. این نوع هوش، شامل شناختهیجانات، تنظیم آنها، فهم احساسات دیگران و استفاده موثر از آنها در روابط و تصمیم گیری های روزمره می شود. هوش هیجانیکمک میکند تا هیجانات درک شود و ارتباطات موثرتری برقرار شود. تفکر خلاق نیز به معنای توانایی تولید ایده های جدید،ارتباط آفرینی میان اطلاعات مختلف، به چالش کشیدن مفاهیم و قوانین معمول و پیدا کردن راه حل های نوآورانه است. هوشهیجانی و تفکر خلاقیت دو مفهوم متناسب با یکدیگر هستند. هوش هیجانی میتواند تفکر خلاق را تغذیه کند، زیرا با کنترلهیجانات و استفاده مناسب از آنها، ذهن بهتر می تواند در مواجهه با چالش ها و مسائل، راه حل های خلاقانه تری ارائه دهد. ازطرف دیگر، تفکر خلاق میتواند هوش هیجانی را تقویت کند، زیرا با تولید ایده های جدید و نوآورانه، میتوان بهترین راه حل ها رابرای مسائل هیجانی پیدا کرده و به طور موثری با آنها کنار آمد. به طور خلاصه، هوش هیجانی و تفکر خلاقیت دو جنبه مهمدر توسعه فردی و ارتقای عملکرد ذهنی هستند. روش تحقیق این مقاله از نوع توصیفی تحلیلی است پژوهش حاضر از نظررویکرد جزو تحقیقات کیفی و ابزار گردآوری این پژوهش کتابخانه ای ، مقالات و سایت های علمی معتبر می باشد. در این مقالهبا استفاده از کتب معتبر و همچنین استفاده از مقالات به روز علمی, پیرامون موضوع مورد نظر، مطالب گرد آوری شده است.

کلیدواژه ها

هوش هیجانی، تفکر خلاق، توسعه فردی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.