مروری بر ویژگی های مهم تجربیات پیاده سازی سیستم های ERP
- سال انتشار: 1386
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع
- کد COI اختصاصی: IIEC05_128
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3951
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طو
عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی صنایع - دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین ط
عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی صنایع - دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین ط
چکیده
سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان ) ) ERP بسته های نرم افزاری بسیار قدرتمند، پیچیده، از پیش طراحی شده و فوق العاده گران قیمت هستند که پس از اندکی تغییرات و انجام مهندسی مجدد فرآیندها، در سازمان به کار گرفته می شوند . پیاده سازی این سیستم ها از نیمه ی دوم دهه ی 90 به سرعت در کشورهای مختلف دنبال شده است . از چند سال پیش، در ایران نیز پیاده سازی این نوع سیستم ها شروع شده است . علیرغم اینکه همه ی فروشندگان این نرم افزارها صرفه جویی های کلان و افزایش بهره وری را وعده می دهند، ولی در واقع نرخ شکست های گزارش شده بسیار بالا - در حدود 60 الی 90 درصد - است . مطالعات موردی و تحقیقات زیادی در مورد تجربیات مختلف پروژه های ERP در کشورهای مختلف توسط محققان گزارش شده است . از آنجایی که آشنایی با نتایج و تجربیات شرکت هایی که این سیستم را به کارگرفته اند، در تصمیم گیری های شرکت هایی که در ابتدای راه پیاده سازی چنین سیستم های گران قیمتی هستند، بسیار حائز اهمیت است . به علاوه، این تجربیات برای شرکت های ایرانی که عمدتاً در مرحله ی تصمیم گیری برای اجرا هستند، بسیار مفید می باشد . در این مقاله سعی شده است با مروری نسبتاً جامع بر روی تحقیقات و مطالعات موردی گزارش شده، ویژگی های مهم تجربیات گذشته را در پنج دسته ی انگیزه های پیاده سازی، مزایا و معایب، هزینه های پیاده سازی، مدت زمان و نتایج پیاده سازی ارائه شود .کلیدواژه ها
برنامه ریزی منابع سازمان، تجربیات پیاده سازی ERP ، مطالعه موردیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.