بررسی میزان رعایت حیطه های شناختی بلوم و سطح دشواری سوالات آزمون های نهائی درس فیزیک ۳ رشته علوم تجربی در سال های ۱۳۹۷ الی ۱۴۰۲

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنفرانس ملی آموزش فیزیک و یازدهمین کنفرانس فیزیک و آزمایشگاه
  • کد COI اختصاصی: UIP21_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 124
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

توحید گنج

دبیر فیزیک ناحیه ۱ اردبیل، اردبیل

پروین حسنعلی زاده

دبیر فیزیک ناحیه ۲ اردبیل، اردبیل

افسون فرهومند

دبیر فیزیک منطقه نمین، اردبیل

علیرضا آذری

دبیر فیزیک ناحیه ۲ اردبیل، اردبیل

چکیده

کتاب درسی مهمترین منبع در نظام آموزشی تعلیم و تربیت کشور ما است که به صورت نظام آموزشی متمرکز، سیاست گذاری شده است. در چنین نظام آموزشی کلیه فعالیت های یادگیری در پایان سال تحصیلی حول محور آموزش و یادگیری محتوای کتاب درسی مورد سنجش قرار می گیرد. با توجه به اهداف تعریف شده در محتوای کتاب درسی و اهمیت ارزشیابی استاندارد، بررسی سوالات آزمون ها حائز اهمیت می باشد. در پژوهش حاضر میزان رعیات طبقات حیطه های شناختی بلوم و سطح دشواری در سوالات آزمون های نهایی درس فیزیک ۲ پایه دوازدهم رشته علوم تجربی مورد بررسی قرار گرفته است. جامعه آماری این پژوهش، سوالات طرح شده آزمون ها از سال ۱۳۹۸ الی ۱۴۰۲ در سه نوبت خرداد، شهریور و دی ماه را در بر می گیرد. روش انجام تحقیق کاربردی است که با مشارکت سرگروه های درس فیزیک سراسر کشور انجام شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که در طراحی سوالات، حیطه های شناختی تا حد قابل قبولی رعایت شده و از دی ۱۴۰۱ به بعد، سوالات مفهومی تر طراحی شده اند، به طوریکه ضریب تمیز بیشتر سوالات افزایش یافته است. با توجه به نهایی شدن آزمون های پایان سال پایه های دهم و یازدهم، نتایج این پژوهش می تواند در مرکز سنجش و تضمین کیفیت آموزشی برای طراحی سوالات مورد بهره برداری قرار گیرد.

کلیدواژه ها

حیطه های شناختی، سوالات آزمون های نهایی، ارزشیابی استاندارد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.