ارزیابی عوامل موثر بر مدیریت هوشمند دانشگاه با استفاده از فناوری بلاکچین

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس مدیریت منابع انسانی
  • کد COI اختصاصی: HRMCONFE07_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 54
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی اجلی

استادیار گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران

چکیده

هدف اصلی پژوهش حاضر، ارزیابی عوامل موثر بر مدیریت هوشمند دانشگاه با استفاده از فناوری بلاکچین می باشد. بررسی ها نشان داد که هیچ پژوهش جامعی در خصوص توصیف و بکارگیری این فناوری در دانشگاهها انجام نشده است . بدین منظور پس از ارائه مقدمه ای جامع در این زمینه ، ابتدا به مبانی نظری (شامل توسعه فناوری بلاکچین هوشمند، فناوری بلاکچین دانشگاهی ، چگونگی تحقق بلاکچین در سیستم اطلاعات تحقیقات علمی دانشگاه) و سپس به پیشینه پژوهش های مرتبط داخلی پرداخته شده است . در ادامه کاربردها، مزایا و معایب استفاده از فناوری بلاکچین در محیط های آموزشی دانشگاهی ارائه و عوامل موثر بر مدیریت هوشمند دانشگاه با استفاده از فناوری بلاکچین به صورت مدلی مفهومی پیشنهاد شده است . روش پژوهش از دیدگاه هدف، کاربردی و از دیدگاه جمع آوری اطلاعات از نوع پیمایشی است . جامعه آماری شامل اساتید خبره دانشگاهی در زمینه استفاده از فناوری هوشمند بلاکچین هستند که به دلیل دسترسی محدود، از نظرات ۳۰ استاد مربوط به سه دانشگاه دولتی به عنوان نمونه آماری در این زمینه بهره گرفته شد. بدین منظور، جهت شناسایی عوامل نهایی مهم و موثر بر مدیریت هوشمند دانشگاه با استفاده از فناوری بلاکچین ازرویکرد دلفی فازی بهره گرفته شد. خروجی نشان داد که تمامی عوامل ابتدایی مدل پیشنهادی در مدیریت هوشمند دانشگاه از اثربخشی بالایی برخوردارند. در انتهای پژوهش با عنایت به ضرورت ارزیابی و رتبه بندی عوامل از تکنیک چندشاخصه سوارا۱ استفاده شد. تحلیل نهایی نشان داد که عامل کلیدی سوم یعنی ”تقویت درجه مشارکتی نیروی انسانی در فرآیند آموزشی ” با بیشترین وزن به عنوان مهم ترین و عامل کلیدی اول یعنی ”انگیزه نیروی انسانی (استاد، کارمند و دانشجو)” با کمترین وزن به عنوان کم اهمیت ترین عامل کلیدی موثر بر مدیریت هوشمند دانشگاه با استفاده از فناوری بلاکچین شناسایی شد.

کلیدواژه ها

سیستم اطلاعات تحقیقات علمی ، دانشگاه، بلاکچین ، فناوری بلاکچین ، کاربرد، هوشمند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.