طراحی کنترل کننده ترکیبی PI-PD برای مبدل KY BUCK-BOOST

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس شبکه های هوشمند انرژی
  • کد COI اختصاصی: SGCNRI13_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 117
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین شایقی

مرکز تحقیقات مدیریت انرژی ، دانشکده فنی دانشگاه محقق اردبیلی

حجت اله قاسمیان

مرکز تحقیقات مدیریت انرژی ، دانشکده فنی دانشگاه محقق اردبیلی

عبدالمجید دژم خوی

مرکز تحقیقات مدیریت انرژی ، دانشکده فنی دانشگاه محقق اردبیلی

رضا مهاجری

مرکز تحقیقات مدیریت انرژی ، دانشکده فنی دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

امروزه رشد جمعیت و تقاضای انرژی جهان نیاز به راه حل های پایداری داشته و از این رو منابع انرژی های تجدیدپذیر به دلیل مسائل زیست محیطی محبوبیت و کاربرد گستردهای پیدا کردهاند. با توجه به اینکه این منابع عمدتا ولتاژ خروجی پایینی دارند، استفاده از مبدلهای (DC-DCمی تواند راه حلی مناسب برای بهبود عملکردآنها باشد. این مبدلها در کاربردهایی نظیر سلولهای خورشیدی ، خودروهای برقی ، و سیستم های پیل سوختی استفاده می شوند. با عنایت به اینکه ولتاژ خروجی مبدلهای DC-DC با تغییر ولتاژ ورودی و پارامترهای مدار، تغییر می یابد، کنترل ولتاژ خروجی این مبدلها در کاربردهای امروزی امری ضروری تلقی می شود. یکی از انواع مبدل های DC-DC ، مبدل KY باک- و ت است که عملکرد بهتری نسبت به عنواع دیگری از مبدل های مشابه دارد . در این مقاله ، یک کنترلکننده ترکیبی تحت عنوان(PI-PDبرای مبدل KY باک-بوست ارائه شده است . این کنترلکننده ساختاری ساده داشته و به راحتی می تواند به مبدل اعمال شود. به منظور یافتن پارامترهای بهینه این کنترلکننده، از الگوریتم بهینه سازی ساخت اهرام شهر جیزه استفاده شده است . همچنین در فرایند طراحی ضرایب کنترلکننده، از شاخص انتگرال حاصلضرب مربع زمان در قدرمطلق خطا (ISTAE) به عنوان تابع هدف و شاخص های )( IAE و)ITAE )به عنوان توابع ارزیابی استفاده می شود. نتایج نشان می دهد که کنترلکننده پیشنهادی در بهبود عملکرد مبدل تحت شرایط مختلف نسبت به کنترلکننده PID به لحاظ بهبود رفتار دینامیکی سیستم برتری دارد. )

کلیدواژه ها

کنترل مبدلهای DC-DC، کنترلکنندهPI-PD، مبدلهایDC-DC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.