نقش هرپس ویروس ها در توسعه سرطان های سر و گردن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی تحقیقات پیشرفته در علوم، مهندسی و فناوری
  • کد COI اختصاصی: RSETCONF14_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 101
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه داودآبادی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

فائزه بنی جمالی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

جاوید تقی نژاد

گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

چکیده

اکثر سرطان های سر و گردن به عنوان کارسینوم سلول سنگفرشی طبقه بندی می شوند. سلولی که به سلول سرطانی تبدیل می شود. سرطان سر و گردن به چندین نوع سرطان اطلاق می شود که دهان، گلو یا سایر قسمت های سر و گردن را درگیر می کند. شایع ترین علامت گلودرد مداوم است. می توان با پرهیز از دخانیات، محدود کردن الکل و جلوگیری از عفونت های ویروسی مرتبط با سرطان خطر ابتلا را کاهش داد. بروز سرطان های سر و گردن مرتبط با عفونت HPV، به ویژه در میان بزرگسالان در حال افزایش است. عامل بیماری مونونوکلئوز عفونی(EBV) از گروه هرپس ویروس ها است، که با خطر سرطان نیز مرتبط است.مطالعات نشان می دهد که عفونت EBV می تواند منجر به سرطان نازوفارنکس شود. ویروس های هرپس سیمپلکس ۱ و ۲ از مهم ترین ویروس های بیماری زای انسانی هستند. ویروس هرپس سیمپلکس۱، موجب تب خال لب و ویروس هرپس سیمپلکس۲، موجب تب خال تناسلی می شود. این ویروس ها بسیار شایع و مسری می باشند. سیتومگالوویروس (CMV)٬ یک ویروس متعلق به خانواده هرپس ویروس ها بوده که شایع ترین عفونت مادرزادی می باشد مطالعات نشان می دهد که رابطه مستقیمی بین سرطان نازوفارنکس با این ویروس وجود دارد. هدف از مطالعه مروری حاضر بررسی ویروس های هرپس مرتبط با سرطان سر و گردن در بالغین می باشد.

کلیدواژه ها

هرپس ویروس ها، ویروس های منتقله جنسی، سرطان های سر و گردن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.