ارزیابی توان تفرجی پارک جنگلی شورآب با استفاده ازمدل تجزیه و تحلیل سیستمی مخدوم به کمک سیستم اطلاعات جغرافیایی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین همایش ملی حفاظت و برنامه ریزی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: NATURE01_884
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1259
نویسندگان
فوق لیسانس جغرافیای طبیعی
فوق لیسانس جنگلداری
چکیده
پارک جنگلی شوراب واقع در سامان عرفی شوراب و غلامان از توابع شهرستان دوره چگنی از نظر چشم انداز دارای ویژگیهای خاصی از جمله کوههای زیبا و جنگل های خودرو بوده و از حیث جذب اکوتوریسم دارای توان بالقوه بالایی می باشد، لذااین منطقه موقعیت مناسبی را برای ایجاد تفرجگاه های جنگلی و گردشگری طبیعی دارا است به همین منظور به ارزیابی توان اکولوژیک این منطقه پرداخته شد. ارزیابی قابلیت تفرجی و توان اکولوژیکی بعنوان هسته مطالعات محیط زیست و بعنوانپیشگیری و حتی درمان برای محیط زیست به شمار می رود، از این رو پیش از اجرای پروژههای توسعه، تعیین توان اکولوژیکیسرزمین برای کاربری های مختلف ضروری است. برنامه ریزی و استفاده مستمر تفرجی از گردشگاههای طبیعی، مستلزم شناخت دقیق عوامل محیطی، اقلیمی، ارزیابی قابلیت و توان طبیعی منطقه با توجه به ارزشهای اقتصادی اجتماعی، فرهنگی و زیست -محیطی می باشد و عدم تطابق کاربری بهینه و کاربری موجود، عامل اصلی تخریب در این مناطق است. رایج ترین روش ارزیابیتوان تفرجی در ایران روش تجزیه و تحلیل سیستمی مخدوم می باشد در این تحقیق مدل اکولوژیکی توریسم مخدوم مبنا قرار گرفت، ابتدا نقشه های پایه تهیه گردید و موقعیت جغرافیایی منطقه شناسایی شد، سپس مطالعات پایه انجام گرفت. در مرحلهبعد با توجه به توان اکولوژیک منطقه و با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی( GIS ) و نقشه های موجود استعدادهای منطقهشناسایی و با آنالیزهای پرسش و پاسخ در محیط ArcGis 9.3 زونبندی اولیه انجام شد. پارامترهای دسترسی به جاده، چشم- انداز و جذابیتهای طببیعی و دسترسی به منابع آب نیز ارزش گذاری شدند با وارد نمودن پارامترهای مذکور و نتایج حاصل اززونبندی اولیه، زونبندی نهایی منطقه برای تفرج بدست آمدکلیدواژه ها
ارزیابی توان تفرجی، سامان عرفی، گردشگری طبیعی مدل مخدوم سامانه اطلاعات جغرافیایی GIS، شوراب و غلامانمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.