برنامه کاهش خطر زلزله در روستاهای ایران

  • سال انتشار: 1382
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
  • کد COI اختصاصی: SEE04_DM18
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1471
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساسان عشقی

استادیار پژوهشکده مهندسی سازه پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله

مهدی اسفندی سرافراز

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

با توجه به مطالعات انجام شده بر روی زلزل هخیزی فلات ایران م یتوان نتیجه گرفت که تقریبًا هر ساله حداقل دو زلزله با بزرگی بالای ۵ ریشتر در ایران اتفاق می افتد که حوزه تاثیر اکثر این زلزله ها در مناطق روستایی کشور م یباشد. با توجه به ساخت و سازهای سنتی که در روستاهای ایران رواج دارد و عملکرد نامناسب ساز ههای روستایی در برابر زلزله، اکثر آنها در برابر زلزله خراب شده و باعث تلفات جانی و مالی بسیاری م یگردند. علیرغم پهناوری کشور ایران و تنوع ساختارهای زیستی و تفاوت نسبی روشهای ساخت خانه های روستایی در کشور، متاسفانه این پدیده در تمام زلزله هایی که در مناطق مختلف اتفاق می افتد دیده می شود و این ایده به ذهن می رسد که تقریبًا با درصد احتمال بسیار بالایی تمامی خانه های روستایی سنتی و نیمه سنتی ایران در برابر زلزله آسی بپذیر بوده و باعث تلفات جانی بسیار زیادی می گردد. با توجه به مطالب بالا این سوال پیش می آید که برای جلوگیری از آسی بهای جانی و مالی وارده چه باید کرد و چاره کار چیست؟ در این مقاله به طور خلاصه به سیستمهای مختلف ساختمانهای روستایی در سراسر کشور و نحوه عملکرد آنها در زلزله های اخیر اشاره می شود و در پایان راه حل مناسب پیشنهاد می گردد.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.