بررسی رابطه ی دینداری و وضعیت اقتصادی-اجتماعی دانشجویان با رضایت از زندگی: با تعدیل گری مولفه های سلامت روانی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های نوین روانشناختی، دوره: 5، شماره: 19
  • کد COI اختصاصی: JR_PSYCH-5-19_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 39
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یوسف رضاپور

دانشگاه تبریز

آیت اله فتحی

مرضیه سرداری

اصغر شیرعلی پور

چکیده

هدف این پژوهش بررسی عوامل تاثیرگذار بر رضایت از زندگی دانشجویان دانشگاه تبریز با توجه به متغیرهای درونزاد و برونزاد مانند وضعیت اقتصادی - اجتماعی، دینداری و مولفه­های سلامت روانی می­باشد. در این راستا تعداد ۴۹۵ نفر از دانشجویان (۲۴۶ دختر و ۲۴۹ پسر) به پرسشنامه­­های دینداری، سلامت روان و رضایت از زندگی به همراه پرسشنامه­ی جمعیت­شناختی پاسخ دادند. برای تجزیه و تحلیل داده­ها از روش تحلیل مسیر و نرم­افزار  LISREL استفاده شد. تحلیل داده­ها نشان داد که اثر مستقیم دینداری بر مولفه­های سلامت روان و رضایت از زندگی معنی­دار است. همچنین اثر مستقیم اضطراب، کارکرد اجتماعی و افسردگی بر رضایت از زندگی معنادار است و اثر متغیر وضعیت اقتصادی - اجتماعی بر متغیرهای درونزاد پژوهش (مولفه­های سلامت روان و رضایت از زندگی) به غیر از اضطراب معنادار به دست نیامد، و علاوه بر این رابطه نشانه­های جسمانی با رضایت از زندگی و رابطه­ی دینداری با نشانه­های جسمانی  غیرمعنادار گزارش شد. مسیر غیرمستقیم اثر دینداری بر رضایت از زندگی با احتمال ۹۵ درصد معنادار می­باشد. به این معنی که دینداری از طریق اثر بر اضطراب، افسردگی، نشانه­های جسمانی و کنشوری اجتماعی بر رضایت از زندگی تاثیر دارد. میزان واریانس تبیین شده رضایت از زندگی به واسطه­ی متغیرهای پیش­بین ۲۳ درصد می­باشد که از نظر آماری معنادار است.

کلیدواژه ها

رضایت از زندگی, دینداری, سلامت روانی, وضعیت اقتصادی- اجتماعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.