جایگاه «شرط شایستگی اعمال» در تاثیر تحریم های موضوعه از سوی کشورهای ثالث

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های حقوق تطبیقی، دوره: 25، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_CLRM-25-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 48
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میر قاسم جعفرزاده

Associate Professor, Law Faculty of Shahid Beheshti University, Tehran, Iran

عصمت گلشنی

Assistant Professor,Law Department, Imam Sadiq University, Tehran, Iran

سید مهدی حسینی مدرس

Graduated from Shahid Beheshti University with a PhD in Private Law,Tehran, Iran

چکیده

هرگاه دعوایی ناشی از تحریم های وضع شده توسط کشورثالث بین طرفین یک قرارداد به مرجع حل اختلاف ارجاع شود، مرجع رسیدگی کننده فقط در صورتی می تواند در چهارچوب «قواعد آمره برتر» این تحریم ها را بر قرارداد و تعهدات طرفین اعمال کند که سه شرط مهم محقق باشد: «شایستگی اعمال تحریم»، «رابطه نزدیک بین قرارداد مورد اختلاف وکشور واضع تحریم» و «تفوق حکم­به اثربخشی به تحریم بر نادیده­گرفتن تحریم». عدم تحقق هریک از این شروط مانع اعمال تحریم های وضع شده توسط کشور ثالث می­گردد. این تحقیق به این پرسش پاسخ می­دهد که «شرط شایستگی اعمال» در تحریم های وضع شده ازسوی کشورهای­ثالث و معیارهای موثردر احراز آن چیست؟ زمانی تحریم های وضع شده توسط کشور ثالث به­عنوان یک قاعده آمره برتر شایسته اعمال است که هدف و موضوع تحریم توجه­به آن­را ایجاب­کند. یعنی بر­اساس استانداردهای کشورمقر(دررسیدگی­های دادگاهی) و استانداردهای قابل قبول ازنظر جامعه بین­المللی (در رسیدگی­های ­داوری) منافع تامین شونده به وسیله تحریم­ها باید «مشروع و شایسته حمایت» باشند، همچنین تحریم باید ابزاری «ضروری» و «متناسب» برای دستیابی­ به هدفش باشد.

کلیدواژه ها

sanctioned imposed by a third country, the proportionality of sanctions to its purposes, the necessity for applying a sanction, overriding mandatory rules, the legitimacy of purpose of a sanction, object and purpose of a sanction., تحریم وضع شده توسط کشور ثالث, تناسب تحریم با هدف آن, ضرورت اعمال تحریم, قواعد آمره برتر, مشروعیت هدف تحریم, هدف و موضوع تحریم.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.