بررسی معیارهای موثر در مکانیابی لندفیل مواد زاید جامد شهری
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین همایش ملی حفاظت و برنامه ریزی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: NATURE01_790
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1060
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران محیط زیست دانشگاه صنعتی امیرکبیر
استادیار دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران.
استادیار دانشکده عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی امیرکبیر.
چکیده
در میان رویکردهای مختلفی که در مدیریت مواد زاید جامد شهری وجود دارد، لندفیلها همچنان به عنوان مقدود نهایی مواد زاید جامد میباشند. شناسایی محلهای دفن مناسب، یک فرایند پیچیده و چندرشتهای است و نیاز به درنظر گرفتن ملاحظات زیست محیطی، اکولوژیکی، اجتماعی، اقتدادی و مهندسی دارد. فرایند انتخوام محول دفون، چالش برانگیز است، زیرا کنترل و ارزیابی چنین اطلاعات زیادی توسط قوانین و مقررات و عوامل و محدودی تهایمختلف هدایت میشود. به عبارت دیگر، مکانیابی یک لندفیل باید شامل پردازش مقدار قابول تووجهی از اطلاعات مکانی، مقررات و ضوابط پذیرش و همبستگی بین آنها باشد. متاسفانه در ایران معیارهای محل دون به درستی ومتناسب با شرایط کشور به صورت کامل و جامع تدوین نشده است و شاید این به عنوان بزرگترین مشکل در مکانیابیلندفیلها میباشد. زیرا در این شرایط بسیاری از کارشناسان برای مکانیابی محلهای دفن معیارهوا و ضوابط سایر کشورها را به کار میبرند که شاید با توجه به ویژگیهای کشور ما مناسب نباشند. بنابراین باید با به کارگیریتجربیات کشورهای دیگر و متخددین داخلی در این زمینه معیارها و ضوابط کاول و جوامعی متناسوب با شرایط زیست محیطی، اقتدادی و اجتماعی کشور تدوین گردد. در این مقاله ضمن پرداختن به معیارهای موثر در مکا نیابیلندفیل و علت اهمیت آنها، به بررسی قوانین و معیارهای مطرح شده در آژانش حفاظت محیط زیست امریکا، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان مدیریت و برنامهریزی خواهیم پرداخت.کلیدواژه ها
مدیریت مواد زاید جامد شهری، مواد زاید جامد، لندفیل، مکانیابی، معیارمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.