بررسی فراوانی ژن های sitA، iutA و irp۲ در باکتری های اشریشیاکلی جداشده از موارد کلی باسیلوز طیور در شهر تبریز در سال ۱۴۰۰

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوفصلنامه تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی، دوره: 6، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_NFVM-6-2_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 38
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرانک فیاض

کارشناس ارشد، گروه میکروبیولوژی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

سامان مهدوی

استادیار، گروه میکروبیولوژی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

چکیده

اشریشیاکلی یکی از مهم ترین میکروب های بیماری زا در طیور محسوب می شود. جدایه های اشریشیاکلی بیماری زای پرندگان قادر به بیماری زایی خارج از محیط روده می باشد. کلی باسیلوز یکی از بیماری های بسیار شایع در صنعت پرورش طیور می باشد که سالیانه موجب بروز خسارات اقتصادی زیادی می گردد. هدف از انجام این تحقیق، بررسی فراوانی ژن های sitA، iutA و irp۲ در باکتری های اشریشیاکلی جداشده از موارد کلی باسیلوز طیور در شهر تبریز در سال ۱۴۰۰ بود. ۱۰۰ جدایه باکتری اشریشیاکلی جداشده از موارد کلی باسیلوز طیور با روش های بیوشیمیایی و رنگ آمیزی به صورت فنوتیپی تعیین هویت شدند. سپس فراوانی ژن های sitA، iutA و irp۲ در این جدایه ها به روش مولکولی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که فراوانی ژن های iutA، irp۲ و sitA در باکتری های اشریشیاکلی مورد آزمایش به ترتیب ۸۸ درصد، ۸۴ درصد و ۶۶ درصد بود. همچنین ۵۲ درصد از جدایه های مورد آزمایش حاوی هر سه ژن مذکور بودند. هیچ نمونه منفی از نظر حضور ژن های مورد مطالعه مشاهده نشد. فراوانی بالای ژن های جذب آهن در باکتری های اشریشیاکلی مورد آزمایش در این تحقیق، ممکن است نشان دهنده حدت بالقوه بالای این جدایه ها باشد. بنابراین ضروری است تا مطالعات بیشتری انجام گیرد و اهمیت چنین احتمالاتی را در اپیدمیولوژی بیماری در طیور ارزیابی نماید.

کلیدواژه ها

اشریشیاکلی, ژن های جذب آهن, کلی باسیلوز طیور

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.