ارزیابی میزان شیوع، مقاومت آنتی بیوتیکی و فراوانی ژن های fljb و rfljb سالمونلا تیفی موریوم در لبنیات صنعتی و سنتی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوفصلنامه تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی، دوره: 6، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_NFVM-6-2_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 51
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم رحیمی

استاد، گروه بهداشت مواد غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران

محمدامین حیدرزادی

دانشجوی دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

نجمه واحد دهکردی

دانشجوی دکترای تخصصی بهداشت مواد غذایی، گروه بهداشت مواد غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران

چکیده

سالمونلا از پاتوژن های گرم منفی است که حضور آن در مواد غذایی سبب کاهش کیفیت تولید و رخداد گاستروانتریت در انسان می شود. شیوع سالمونلا در فراورده های لبنی و مقاومت آنتی بیوتیکی این باکتری از بحران های کنونی می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی شیوع سالمونلا تیفی موریوم در لبنیات سنتی و صنعتی عرضه شده در شهرستان شهرکرد و مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه ها است. در این مطالعه تعداد ۱۴۰ نمونه از لبنیات سنتی و صنعتی مختلف جداسازی و در شرایط سترون به آزمایشگاه بهداشت مواد غذایی انتقال و نمونه ها جهت جداسازی باکتری توسط روش های استاندارد، مورد ارزیابی قرار گرفتند و مقاومت جدایه ها به روش Disk diffution انجام گرفت. نتایج نشان داد که از مجموع ۶۰ نمونه لبنیات صنعتی ۲ نمونه (۳۳/۳ درصد) و از ۸۰ نمونه لبنیات سنتی ۳۸ نمونه (۵/۴۷ درصد) به سالمونلا آلوده بودند که بیشترین آلودگی مربوط به کشک صنعتی (۴۲/۶ درصد) و سپس کره و پنیر سنتی (۷۱/۵ درصد) بود، همچنین بیشترین میزان مقاومت مربوط به سولفامتاکسازول (۷۱ درصد) و کمترین مقاومت مربوط به آموکسی کلاو (۵۰ درصد) بود. نتایج این مطالعه نشان داد که ردیابی باکتری به روش PCR نسبت به سایر روش های سنتی ارجحیت داشته و با توجه به رخداد بالای مقاومت آنتی بیوتیکی جهت درمان گاستروانتریت ناشی از سالمونلا، استفاده از آنتی بیوتیک جهت درمان باید به حداقل برسد.

کلیدواژه ها

لبنیات, سالمونلا, گاستروانتریت, مقاومت آنتی بیوتیکی, شهرکرد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.